Wernersson Clio Cup-mästare

Andreas Wernersson, 18 år från Kvänum, kan nu titulera sig som mästare i Clio Cup JTCC. Men med mindre marginal går inte att vinna ett mästerskap. Tvåan Marcus Fluch hamnade till slut på exakt samma poäng men i och med att Wernersson var före i mål på en tredjeplats i det sista och avgörande heatet är det han som är mästare. 

– Att få vinna här på Solvalla, det är stort, säger Wernersson. Och ännu roligare är att det har varit en sån publikfest.

Mästerskapssegern grundlades redan under fredagen då Wernersson tog en pole position som han sedan omvandlade till en seger i det första heatet. Inför den avgörande finalen var det tre poäng som skiljde upp till Fluch. En tredjeplats bakom Joakim Forsell och Kevin Engman räckte för att ta hem titeln. Fluch hade behövt ta sig om Wernersson men hade inte farten för att göra det. Därmed förvandlades mästerskapsguldet till ett silver.

– Jag låg 16 poäng efter Fluch före helgen men jag hoppades att jag skulle ha en chans ändå, säger Wernersson. Det här är en häftig avslutning på säsongen.

Marcus Fluch var samlad i besvikelsen över att ha missat titeln med minsta möjliga marginal.

– Klart jag är besviken men jag har ändå haft en bra säsong med många glädjeämnen, säger Fluch. Det har varit bra och fair racing över hela säsongen.

Trea i mästerskapet blev Kevin Engman. Söderhamnsföraren. Före helgens tävlingar hade han en avlägsen chans att kunna ta titeln men en tredjeplats och en andraplats räckte inte för att ta igen poängförsprånget de andra hade.

– Redan på Mantorp i premiären blev det en miss efter en tjuvstart, säger Engman. Men det var häftigt att köra här på Solvalla med mycket publik. Idag hade vi problem att få upp farten på bilen som vi hade velat.

Helgens andra heat vanns av Täby-föraren Joakim Forsell som alltså fick kliva högst upp på prispallen på sin hemmabana.

Det var häftigt att få till ett bra resultat här på Solvalla, säger Forsell. Det blev en bra avslutning på en i övrigt kass säsong.