Carrera Cup starkare 2013

Måndagens besked om att de konkurrerande racingserierna STCC och TTA enas och körs tillsammans som STCC – Elitserien i racing från och med 2013 välkomnas av organisationen bakom Carrera Cup Scandinavia. I och med beskedet står det klart att alla Porsche-förare åter kommer att tävla mot varandra i en serie som körs tillsammans med STCC vilket innebär att startfältet väntas växa markant.

Carrera Cup Scandinavia etablerades i Sverige år 2004 och har sedan dess befäst sin position som en av Sveriges starkaste racingserier. Med åren har den kommit att bli en plantskola för unga racerförare samtidigt som den lockar såväl etablerade racingstjärnor som dedikerade Porsche-entusiaster. Inför säsongen 2012 uppkom en situation med två konkurrerande racingserier, något som i och med måndagens besked om ett nytt, enat racing-Sverige är historia:

– Intresset för Porsche har alltid haft ett starkt fäste bland racingfolket och det nya beslutet innebär att våra förare åter kan tävla mot varandra. Vi ser framför oss ett startfält på över 20 bilar i Carrera Cup Scandinavia, säger en glad Bosse Janson, märkeschef Porsche Sverige.

Att alla förare åter kan mötas på en gemensam spelplan är viktigt, inte minst i och med den satsning som inleddes 2012 som går ut på att fostra en ny grupp elitförare i Carrera Cup Scandinavia. Årets serie dominerades av ungdomarna Johan Kristoffersson, Philip Forsman, Oscar Palm och Mattias Stålknapp – som i vissa race fick sällskap av andra lovande unga förare såsom Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Richard Trange, Timmy Hansen, Thomas Schöffler och Carl-Olov Carlsson. Tillsammans har de visat att Carrera Cup Scandinavia är en attraktiv arena för unga racerförare med ambitioner – ett faktum som stärks ytterligare i och med gårdagens besked.

– En enad gemensam serie är en positiv nyhet för Carrera Cup. Vi har redan fått många förfrågningar inför nästa säsong och tillgången på nyare bilar kommer att vara begränsningen av startfältet. Ännu återstår en del frågetecken att rätas ut inför 2013, men nu kan vi planera för en riktigt bra serie, berättar Carrera Cup-generalen Per Andersson.

Pressrelease: Carrera Cup Scandinavia