Yokohama för Camaro Cup

Camaro Cup och Yokohama har slutit avtal för de två nästkommande säsongerna 2013-2014. Yokohama skall ansvara för leverans av enhetsdäck samt support till klassen. Däcket som skall användas är 240/640 R 17 A005 Slick och regndäcket A006.

– Vi utförde en rejäl test av de däck Yokohama rekommenderade på Mantorp Park och det svar vi fick från testet, motsvarade de högt ställda krav och förväntningar vi har när det gäller prestanda och livslängd, säger Tony Bryntesson representant för Camaro Cup.

– Yokohama som varit leverantör till STCC de senaste fyra åren har visat sig vara en bra partner med hög servicenivå och däck som motsvarat STCC-förarnas krav. Med det intresse och den satsning Yokohama nu gör på vår klass känner vi oss säkra att Yokohama blir en mycket bra partner för oss i Camaro Cup och tillsammans ska vi nu se till att det blir bra, spännande och publikfriande racing de kommande två åren fortsätter Bryntesson.

– Vi är glada och stolta att Camaro Cup nu valt Yokohama som leverantör under de närmaste två åren. Att leverera däcken till dessa kraftpaket blir en utmaning och att nu på nära håll få följa detta tuffa mästerskap ska bli spännande. Tidsmässigt kommer detta väldigt bra för oss då vi med hänsyn till svensk racings framtid under den närmsta tiden tar ett steg åt sidan när det gäller STCC eftersom den nya TTA-klassen är bunden av ett befintligt avtal med en annan leverantör.