Mangs är tillbaka på allvar

Jocke Mangs stod med ett ben i vardera serie under 2012. Han slogs i toppen av Camaro Cup som kördes under STCC:s flagg och i TTA for han fram i en av Brovallens Citroén-bilar. I Camaro Cup blev det en mycket stark andraplats totalt bakom Tobias Brink. I TTA imponerade Mangs, framförallt på Tierp, där han var med i toppen och slogs under hela helgen och gick i mål som tvåa efter att ha varit i ledning stora delar av loppet – efteråt blev Mangs diskvalificerad på grund av en teknikalitet, men budskapet hade gått fram:

– Jag är tillbaka och jag kör bättre än någonsin, säger Mangs. De två sista racen i TTA var jag snabbast och målsättningen är att fortsätta på det jag påbörjade i Tierp – att vara med i toppen av STCC och slåss 2013.

Totalt körde Mangs 24 tävlingar under året, det blev även en del GT-styrningar, och splittringen i racing-Sverige mellan två serier märktes av.

– Jag hade ett bra år men jag hade hellre haft alla tävlingar samlande under  en helg och det hade nog även publik och involverade företag föredragit, säger han.

Nästa år blir det en serie istället för två och det är Mangs tacksam för.

–Nu blir det fokus på en racehelg och jag tror att det kommer att bli bättre än förut. Jag tror att båda parter har lärt  av årets erfarenheter. STCC har gjort ett bra jobb i år liksom TTA med tanke på att allt var så nytt för dem. Alla som jag har varit i kontakt med har tyckt att det är positivt. Det är större potential att hitta sponsorer, känns det som.

Framgångarna i år har gjort Mangs till en förare att räkna med igen. Arbetet med att få till ett bra upplägg inför 2013 är redan igång.

–Nu gäller det att få ihop rätt  paket, då är jag med i toppen vilket jag visade i år.  Men allt måste vara 100 procent annars går det inte att slå Volvo och de andra.