V8 Thunder Cars är här!

V8 Thunder Cars – det är vad Sveriges största racingklass Camaro Cup kommer att heta från och med nästa säsong då klassen byter namn. Namnbytet är en anpassning till att det framöver blir möjligt att delta med Ford Mustang- och Dodge Challenger-modeller i klassen utöver Chevrolet Camaro.

–Namnet speglar vad vår klass handlar om – kraft, muskler och muller, säger Mikael Eklund, ordförande i Camaro Cups förarförening. V8 Thunder Cars är ett namn som sätter fokus på vår Nascar-inspirerade serie samt på den klassiska V8-motorn som är synonym med amerikanska muskelbilar.

Camaro Cup har växt inte bara i Sverige. Klassen har etablerats även i Danmark, Danish Thunder Sport Championship, och i Norge, Norwegian Thunder Car Championship – det svenska namnbytet ansluter till samma ”namnstandard”.

–Det nya namnet gör också att V8 Thunder Cars kommer övriga nordiska länder närmre, fortsätter Eklund. Det är viktigt att vi skapar en gemensam identitet och tydlighet för klassen när vi fortsätter att växa utanför våra gränser och utökar samarbetet med våra nordiska kollegor.

Mikael Eklund ser fram emot nästa säsong då klassen som vanligt ingår i STCC:s paket av supportklasser.

– Nu förbereder vi oss för kommande racingsäsong – vi kommer att bjuda på fler bilmärken, mer spänning och mer underhållning än någonsin – V8 Thunder Cars är här.