STCC och Renault presenterar 2013

På mässan Gran Turismo Expo 2012 presenterade STCC igår upplägget för nästa års satsning tillsammans med Renault. Inför årets säsong lanserade STCC Clio Cup i Sverige och klassen blev en stor succé. Till nästa säsong siktar STCC på att Formel Renault 1.6 gör Clio Cup sällskap i programpaketet.

– Med Formel Renault får vi en bra formelbilsklass i Sverige. Vi skapar möjligheter för unga kartingtalanger att bygga en bra grund att stå på i sina racingkarriärer, oavsett om de siktar på att köra internationellt eller satsar på en fortsättning i Sverige, säger STCC:s VD Bob Huzell.

I samband med visningen av det nya formelbilskonceptet presenterade Huzell också den som kommer att bli ansvarig för Renault-klasserna inom STCC. Det blir den förre Carrera Cup-generalen Thomas Johansson som blir manager för Clio Cup och Formel Renault 1.6.

– Thomas har lång och gedigen erfarenhet av svensk racing och han har med framgång drivit andra klasser genom åren, säger Huzell. Thomas har stort förtroende ute i motorsportbranschen och han kommer att bli en oerhörd tillgång för vår satsning tillsammans med Renault.

Att det finns ett uppdämt behov av en bra formelbilsklass visar sig redan i form av det stora intresse som har visats. I onsdags genomfördes de första testerna på Gelleråsen och tolv förare fick chansen att prova på.

– Vi har redan ett tiotal som har anmält intresse för att delta i år och ytterligare fyra har tingat bilar, säger Johansson. Bilen är enkel att driva och den är förhållandevis billig. Tillsammans med den infrastruktur i form av support och reservdelshantering som vi erbjuder genom vårt samarbete med Renault Sport gör vi det enklare och mer kostnadseffektivt än någonsin tidigare för unga talanger att ta steget från karting till racing.

På mässan presenterades även en del nyheter för Clio Cup inför 2013. Intresset för klassen är stort. Många förare som deltog i år siktar på en fortsättning. Men konkurrensen kommer att bli ännu hårdare.

– Vi gör en medveten satsning på förare över 26 år, fortsätter Johansson. Det gör att statusen för klassen kommer att öka. Vi vet redan från i år att de bästa juniorförarna inte har några problem att mäta sig med äldre och mer erfarna förare och Clio Cup kommer att bli ett riktigt getingbo nästa säsong.

 

För mer information:

Thomas Johansson
Manager Clio Cup, Formel Renault 1.6
Mobil: 0708-816305

 

STCC:s VD Bob Huzell presenterar Thomas Johansson som manager för Clio Cup och Formel Renault 1.6

Thomas Johansson presenterar den nya formelbilen. Konstruktören Signatechs VD, Lionel Chevalier, och Renault Sports internationelle koordinator, Rudy Thomann, i bakgrunden.

Gran Turismos programledare Tom Bertling provsatt den nya formelbilen.

David von Schinkel, Team Tidö, i samspråk med Thomas Johansson.

Prins Carl Philip syntes i vimlet. Här tillsammans med Poker Wallenberg. Dick Jönsson-Wigroth i bakgrunden.

Hasse Wängstre och Alx Danielsson beundrade Formel Renault-bilen.