Renault-succé på Gran Turismo-mässan

Det blev succé när STCC och Renault presenterade det nya formelbilskonceptet Formel Renault 1.6 på mässan Gran Turismo Expo. I torsdags fick motorsportbranschen känna och klämma på både bil och ansvariga för klassen och under själva mässan var Formel Renault-bilen det stora dragplåstret på besökarna i STCC:s monter. 

– Entusiasmen för konceptet är enormt stor, säger Thomas Johansson. Fördelarna är lätta att ta till sig. Precis som i Clio Cup blir det väldigt mycket racing för pengarna – samtidigt som man har tillgång till de kommersiella möjligheter som STCC:s plattform ger. Unga förare kommer att kunna lägga grunden till en racingkarriär på ett helt annat sätt än tidigare.

I förra veckan testade ett tiotal förare bilen på Gelleråsbanan i Karlskoga och fler unga talanger har hört av sig sedan dess.

– Det fortsätter att ringa intresserade hela tiden, berättar Thomas Johansson, manager för Renault-klasserna i Sverige. Vi har en lista på 21 intressenter som kommer att få underlag skickat till sig i veckan och antalet ökar varje dag.

Även om Clio Cup inte är någon nyhet så finns det ändå en hel del nytt inför nästa säsong. Bland annat planeras det två långlopp för att ge deltagarna möjlighet att utnyttja sina bilar maximalt. Nytt är också att STCC siktar på att attrahera även äldre förare till klassen.

– Clio Cup ska bli en klass som inte bara är en genomgångsklass för unga talanger, den ska även vara en klass för förare att etablera sig i på lång sikt, säger Johansson. JTCC fortsätter att vara en del av upplägget men nu får de unga talangerna också slåss mot lite mer erfarna förare framöver och det kommer att höja statusen på mästerskapet.

Precis som för Formel Renault 1.6 är intresset stort för Clio Cup. Så pass att det arrangeras ett extrainsatt test nu på lördag för att tillfredställa behovet.

– Det är många som vill testa bilen och vi försöker att ge så många som möjligt chansen att göra det, fortsätter Johansson. Vi har plats för ytterligare ett par förare, det är bara att kontakta mig så löser vi det.

Mer info om Formel Renault 1.6 får du om du klickar här!