Conradzon satsar 2013

Han kom in mitt i Carrera Cup-säsongen 2012 utan förberedelser och utan att ha kört Porsche tidigare, plockade poäng direkt på Sturup och avslutade säsongen på en sjätteplats i tabellen. Med en så imponerande debut är det knappast konstigt att Anders Conradzon har fått mersmak. Nu har han köpt Xlander Racings vinnarbil från 2011 års säsong och planerar för att köra hela säsongen 2013 i Carrera Cup Scandinavia.

Conradzon, som hållt på med banracing i fyra år, tog poäng i samtliga tävlingar han startade i år 2012 – och det är inte konstigt att han är nöjd med säsongen:

– Jag hade aldrig suttit i en Porsche innan Sturup, men jag fick mycket tips och råd av Johan och KMS-teamet hur jag skulle hantera bilen och banorna. Teamet var som en öppen bok och jag försökte såklart utnyttja den hjälp jag fick maximalt. 2012 var min fjärde racingsäsong och Porsche var ett helt nytt moment, men jag kom in i det ganska snabbt och så funkade det jättebra. Jag tycker att hela cupen fungerade bra och inte minst Solvalla och Östersund var nya fräna banor. Östersund var den snabbaste banan jag kört och Solvalla var raka motsatsen, men båda var väldigt positiva upplevelser.

Till säsongen 2013 väntas startfältet i Carrera Cup växa jämfört med 2012 års säsong, då många förare med stor Porsche-vana återvänder efter ett års paus från Carrera Cup samtidigt som seriens satsning på unga förare ser ut att fortsätta attrahera unga talanger till cupen. För Conradzons del gav det lyckade inhoppet år 2012 rejäl mersmak – och då det som bekant är svårt att lyckas i racing utan rutin och många varv bakom ratten har han valt att köpa en egen bil till årets säsong. Eller som Anders själv uttrycker det:

– Jag tillhör ju kategorin som behöver träna, så därför inser jag att jag måste ha en egen bil. Under nästa säsong hoppas jag kunna blanda mig i lite högre upp än i år och då måste jag ligga i lite på försäsongen för att få lite extra varv innan det drar igång. Jag vill lära mig gränserna och kunna töja lite på dem! Egentligen har jag väl inga stora förhoppningar men jag ska köra hela serien med målsättningen att lära mig och kunna hänga med de stora grabbarna!

Hur det går återstår att se under säsongen, men vad gäller bilen kommer Anders Conradzon definitivt att ha förutsättningarna på sin sida. Den Porsche 911 GT3 Cup han köpt är ingen mindre än vinnarbilen som Robin Rudholm och Xlander Racing tog totalsegern med i Carrera Cup Scandinavia 2011.

Källa: Carrera Cup