Mangs och Danielsson Brovallen-aktuella

Tobias Johansson förhandlar just nu med fem-sex olika förare till Brovallen Designs fyra TTA-bilar till kommande STCC-säsong.

– Jocke Mangs är den vi kommit längst med. Jag bedömer chansen som god att vi får till det som krävs och jag hoppas det ska bli klart för jul, säger Tobias Johansson.

Det är två månader sedan TTA-bilarna tog målflaggan för sista gången 2012. Sedan dess har mycket hänt. TTA och STCC har kommit överens om ett samarbete från och med 2013 där TTA-bilarna blir huvudklass i STCC. För Brovallen Design handlar det om att göra bokslut för 2012 samtidigt som arbetet inför 2013 pågår.

En viktig del är att hitta kompetenta förare till teamets fyra bilar och som det ser ut i dagsläget finns det en bra chans att två av Brovallens förare från 2012 kör även 2013. Det handlar om Jocke Mangs och Alx Danielsson.

– Vi har en bra dialog och det ser lovande ut, säger Tobias Johansson.

I övrigt förs en del samtal med förarna som testade Brovallens TTA-bil under juniortest-dagen i oktober på Karlskoga Motorstadion.

– Unga, duktiga förare och de gjorde alla bra resultat.

2012 var det sju olika förare som kom till start i Brovallens bilar. 2013 ska det bli en större kontinuitet i teamet.

– Debutåret med TTA-bilarna är avklarat och vi visade att vi kan vara med och slåss om topplaceringarna Bland annat hade vi två pole positions av åtta möjliga och 2013 ska vi vara ett stabilt toppteam och jag vet att vi kan vara det om vi får ihop alla delar som vi vill, säger Johansson.

När det gäller säsongsupplägget finns inte så mycket att berätta ännu. Till exempel är tävlingskalendern under bearbetning.

– Inom snar framtid hoppas jag att en kalender ska kunna presenteras.

Hur många bilar tror du står på startlinjen i huvudklassen i vår?

– Allt mellan 16 och 20 bilar. Det finns flera nya team som vill vara med, säger Tobias Johansson.

Pressrelease: Brovallen Design