Prins Carl Philip kör för Volvo Polestar Racing i STCC 2013

Prins Carl Philip går upp till kungaklassen STCC – Elitserien i Racing 2013 där han kommer att köra en Volvo S60 för Volvo Polestar Racing. 

– Jag är oerhört glad och förväntansfull inför den här nya satsningen. Det här blir definitivt den största utmaningen hittills i min racingkarriär, säger prins Carl Philip.

Prinsen kommer att köra en femte Volvo S60 jämsides redan klara Volvo-förare Fredrik Ekblom, Thed Björk, Robert Dahlgren och Linus Ohlsson.

– Vår hemmamarknad och motorsport är två hjärtefrågor för oss. Därför är vi mycket glada att kunna utöka vår satsning i STCC tillsammans med prins Carl Philip, säger Derek Crabb, Motorsportdirektör på Volvo Personvagnar.

Programmet med Volvo Polestar Racing är flerårigt för prinsen där planen för honom är att fortsätta utvecklingen som tävlingsförare genom att ställas mot den absoluta eliten av svenska racingförare.

– Det är inspirerande att se hur seriös prins Carl Philip är med detta och vi tror att Volvo Polestar kan hjälpa honom att ta nästa steg upp i sin förarkarriär. Den utveckling som han har gjort hittills är imponerande, speciellt med tanke på hur sent han började jämfört med de förare han tävlar emot som kört gokart sedan de var små, säger Christian Dahl, teamchef för Volvo Polestar Racing.

Racingdebuten för prins Carl Philip skedde 2008 i Porsche Carrera Cup och han har sedan dess utvecklas stadigt som racingförare, senast med tävlande i Swedish GT 2012 där han slutade på fjärde plats i GTB-klassen.

– Jag vill ge ett stort tack till Janne ”Flash” Nilsson och Flash Engineering för all hjälp under de tidigare säsongerna. Det har varit ovärderligt och har gett mig många fina minnen och upplevelser. Jag är tacksam över att Janne ville satsa på mig som oerfaren förare och att han hjälpte mig utvecklas inom motorsporten, en dröm som jag har haft sedan jag var liten. STCC och bilarna där blir helt nytt för mig och jag är ödmjuk inför uppgiften. Det finns inget tuffare mästerskap i Sverige och samtidigt som jag har respekt för det, så motiverar det mig oerhört, säger prins Carl Philip.

 

Karriären:

2008 – Porsche Carrera Cup – 27:a
2009 – Porsche Carrera Cup – 15:e
2010 – Porsche Carrera Cup – 11:a
2010 – Porsche GT3 Endurance – 1:a
2011 – Porsche Carrera Cup – 11:a
2012 – Swedish GT GTB – 4:a