Klart för Airport Race Östersund 2013

STCC Airport Race 2013 är på banan igen – STCC Airport Race var tillsammans med STCC-finalen på Solvalla en av de två nya arenor som STCC körde på under 2012. Trots att det blev publiksuccé drabbades det lokala arrangörsbolaget, Airport Race Östersund AB, av ekonomiska problem som hotade att försätta verksamheten i konkurs. Nu har bolaget genom en ackordsuppgörelse kommit överens med fordringsägarna och framtiden ser ljus ut.

– Det här betyder att vi kan satsa på ett nytt race 2013, meddelar styrelsen för Airport Race Östersund. Vi tackar alla leverantörer som har ställt upp på den här överenskommelsen och nu ser vi fram emot att fortsätta utveckla STCC-evenemanget i Östersund med ett ökat fokus på införsäljning till sponsorer och samarbetspartners.

För STCC innebar Airport Race i Östersund en stor framgång för den mobila lösning företaget har tagit fram för att kunna ta sporten till publiken.

– Vi ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Östersund, säger STCC:s VD Bob Huzell. Organisatoriskt och publikmässigt var tävlingen en fullträff. Detta betyder att vi kan fortsätta vår långsiktiga strategi att expandera STCC geografiskt.

Sedan i somras har STCC nått en överenskommelse med den konkurrerande serien TTA vilket innebär att den svenska racingeliten återigen samsas under ett och samma tak. Dessutom blir det kungligt besök i form av Prins Carl Philip som tar steget upp i huvudklassen STCC tillsammans med Volvo Polestar Racing.

– Vi kommer att bjuda Östersundspubliken på ett mycket starkare racingpaket nästa år, fortsätter Huzell. Förutom att huvudklassen STCC återfår sin slagkraft kommer även supportklasserna att bjuda på fulla startfält med tuff och tät racing – det kommer att bli en härlig upplevelse för publiken.

STCC Airport Race Östersund kommer att köras den 9-10 augusti.