STCC-kalendern 2013 – mix ska ge max

STCC-kalendern för 2013 är klar! Den 3-4 maj drar STCC-säsongen igång på Ring Knutstorp utanför Helsingborg. Sedan blir det sju tävlingar till, utspridda över landet, med final på Mantorp Park den 20-21 september.

–  Det blir en spännande mix av nydaning och tradition där tre av de åtta tävlingarna går på arenor som inte fanns för två år sedan, säger Bob Huzell, VD för STCC AB och syftar på Solvalla och Östersund som lanserades av STCC under 2012, och Tierp Arena som lyftes fram av TTA under året som gick.

Med banor från norr till söder och öst till väst täcker årets kalender in en större del av Sverige än kanske någonsin tidigare.

– Den geografiska spridningen är viktig för oss, säger Huzell. Motorsportintresset är stort i hela landet och nu når vi ut till publiken på ett bra sätt. Och med bara ett race på varje bana får vi ett bättre fokus i våra PR- och marknadsföringsaktiviteter inför våra evenemang.

Men det är inte bara nya arenor som STCC-publiken bjuds på. Efter ett års frånvaro i är Västkustloppet i Falkenberg, Kanonloppet i Karlskoga och Göteborg City Race tillbaka i STCC-kalendern.

–  Vi ser fram emot att få komma tillbaka Falkenberg och Karlskoga. Det är banor som av tradition hör hemma i STCC-kalendern, fortsätter Huzell. Göteborg City Race har varit med sedan 2008 och under året har arenan rustats upp ordentligt med bland annat en fantastisk läktare.

I år kördes STCC-finalen på Solvalla inför 22 000 åskådare. 2013 får evenemanget en ny plats i kalendern den 7-8 juni.

–  Årets STCC-final var ett fantastiskt evenemang som med alla erfarenheter från i år kommer att bli ännu bättre nästa sommar. Vi hittade en ny publik när vi tog racingen till huvudstaden och det ska bli enormt spännande att få vidareutveckla konceptet.

Med undantag för 2012, då STCC-finalen kördes på Solvalla i Stockholm, så har Mantorp Park varit värd för finalen sedan 1998. Nu är banan tillbaka på sin plats i kalendern.

–  Det har blivit en tradition att Mantorp Park ska stå värd för finalen. Banan är av internationell karaktär och det känns riktigt bra att finalen avgörs där, avslutar Bob Huzell.

Så här ser STCC-kalendern 2013 ut:

3-4 maj Ring Knutstorp
7-8 juni Solvalla, Stockholm
28-29 juni Göteborg City Race
12-13 juli Västkustloppet, Falkenberg
9-10 augusti STCC Airport Race Östersund
23-24 augusti Kanonloppet, Karlskoga
6-7 september Tierp Arena
20-21 september Mantorp Park