Clio Cup och Formel Renault 1.6 – STCC:s talangfabriker växer

Tolv bilar är beställda från Renault Sport i Frankrike – Formel Renault 1.6, den nya formelbilsklassen som STCC lanserade för en knapp månad sedan är på väg att bli en succé redan innan starten för säsongen 2013 har gått.

–  Vi ska säkra upp tre bilar till och vi räknar med ett startfält på femton bilar, säger Thomas Johansson. Med tanke på den korta tid som har gått sedan vi lanserade konceptet har gensvaret varit otroligt bra. Det har varit ett enormt sug efter en bra formelbilsklass i Sverige som överbryggar steget från karting till racing för unga talanger

Och det är inte bara i Sverige som intresset är stort. Klassen lockar deltagare även utanför landets gränser.

–  Vi kommer att få se deltagare från Norge och Estland, fortsätter Johansson. Det kan även bli aktuellt med ett danskt team som är intresserat av att delta.

Redan i år införde STCC en ny klass i form av Clio Cup och även där ser läget bra ut. Efter årets säsong, med spännande racing, bra exponering i media och ett kvalitativt bra startfält, växer klassen.

–  Alla bilar som togs in i landet förra året är nu sålda och vi tar in beställningar på nya bilar för leverans i mars, säger Johansson. Vi siktar på 20 bilar som kommer till start nästa år och de flesta toppförarna från 2012 kommer att satsa även nästa säsong. Men i och med att vi öppnar upp även för förare över 26 år att slåss om totalsegern i Clio Cup kommer ungdomarna att få tuffare konkurrens.

Framgångsreceptet är att erbjuda en helhetslösning för deltagarna. STCC hanterar allt från beställningar till reservdelhantering och tillhandahåller en plattform som skapar synergieffekter för deltagarna.

–  I dagarna har vi slutit ett däckavtal med Dunlop och TL Racing för Formel Renault som även kommer att komma Clio Cup-deltagarna tillgodo i form av ökad support under tävlingshelgerna, säger Johansson. Att vi har en gemensam plattform för två klasser innebär också flera andra fördelar. Genom Wasa Kredit kan vi erbjuda leasing på bilarna i båda klasserna. Vi kan också hålla ned kostnaderna och vi skapar möjligheter till sponsorintäkter för deltagarna genom den mediala plattform som STCC erbjuder.

Nu lackar det mot jul och Thomas Johansson avslutar med att utlova flera fina klappar.

–  Vi kommer att presentera flera spännande nyheter inför nästa säsong inom kort, säger han. Bland annat kan deltagarna se fram emot fina priser i både Clio Cup och Formel Renault och vi har även en spännande kalender att presentera där deltagarna kommer att få mäta sig mot internationellt motstånd i ett av racen.

Kalender och reglemente för Renault-klasserna presenteras inom kort.