Mangs klar för Brovallen Design

Jocke Mangs kommer att representera Brovallen Design i STCC 2013. 31-åringen från Södertälje är den första föraren som det Avestabaserade teamet kan presentera inför kommande säsong.

– Jag är så jäkla glad att få fortsätta med Brovallen-gänget, jag trivs otroligt bra i teamet, säger Mangs.

Mangs kom in i teamet efter halva TTA-säsongen 2012 och redan i sin tredje tävling tog han pole position. Detta trots nytt team, ny serie och en biltyp han inte tävlat i tidigare.
Mangs prestationer gjorde att han blev högprioriterad för teamägaren Tobias Johansson.

– Jocke fungerade väldigt bra i teamet direkt han kom med och han visade redan i tredje tävlingen att han är en av landets bästa förare när han tog pole i Tierp, säger Johansson.

Både Mangs och Johansson var tidigt på det klara med att de ville fortsätta samarbetet.

– Vi har jobbat väldigt hårt under hösten för att kunna ge oss själva den här julklappen, säger Mangs som inte är van med att vara klar med kommande säsongs tävlande redan före jul.

Nej, det tillhör inte vanligheterna och självklart är det en stor fördel att vi nu kan koncentrera oss på att skapa ett bra gäng runt min bil.

Mangs ställer inte upp för att vara en i mängden. Han har satt upp riktigt höga mål för säsongen.

– Jag kan inte sitta nu och säga att jag ska vinna STCC 2013. Men jag vet att jag kan vara med i toppen i både kval och race, säger han och han vet vad som krävs för att nå dit han vill.- Framförallt är det tre saker. Jag måste vara på topp, vi måste bli ett sammansvetsat gäng och vi måste ha bilen i toppskick till varje pass ute på banan. Får vi ihop de tre grejerna kommer vi att vara snabba.

Mangs har tränat hårt den senaste tiden för att uppfylla del ett. Arbetet med del två och tre börjar nu.Mangs tror att STCC 2013 kommer att bli det hårdaste mästerskapet som någonsin körts på svensk mark.

– Absolut ett av de bästa i Europa. När jag körde Supercupen i Porsche 2008 hade vi ett riktigt starkt startfält och STCC 2013 kommer att bli minst lika bra. Nu har ju också alla samma tekniska förutsättningar vilket gör att allting är upp till team och förare, det finns inget att skylla på, säger han.

Säsongens kalender presenterades på  torsdagen och det blir åtta tävlingshelger på åtta olika banor.

– Kalendern ser intressant ut, det är en bra geografisk spridning vilket gör att vi kan ta hand om våra partners på ett bra sätt. Höjdpunkterna blir Stockholm, Göteborg och Tierp, säger Mangs.

Tobias Johansson säger att teamet har en potentiell mästerskapsvinnare i Jocke Mangs.

– Både jag och Jocke har höga krav och ska vi nå dit vi vill krävs det att hela teamet håller en hög nivå under hela säsongen, annars blir det tufft med tanke på konkurrensen, säger han.


Fakta Jocke MangsFödd: 18 december 1981
Bor: Södertälje
Främsta racingmeriter: Segrare JTCC 2005. Segrare i tyska Mini Challenge 2007. Segrare Carrera Cup Scandinavia 2008 och 2009.
Antal startade race: 149
Antal segrar: 22 (14,77 %)
Antal podiumplaceringar: 61 (40,9%)
Aktuell: Ska köra för Brovallen Design i STCC 2013
Fakta från Driver Database <http://www.driverdb.com/drivers/jocke-mangs/career/>