En av de stora har gått bort

Göran Henriksson avled den 21 december – en av svensk motorsports största entusiaster har gått bort. 

Göran Henriksson var kanske inte känd för den stora allmänheten men inom motorsportbranschen var han med sin starka drivkraft känd som en av de riktigt stora entusiasterna och välgörarna. Göran var ägare av familjeföretaget Olsbergs Hydraulics varigenom han involverade sig i motorsporten.

I många år sponsrade han bland annat Flash Engineerings och Volvos satsningar i STCC och han stod också bakom internationella förarsatsningar i både rally och racing. Tillsammans med rallycrossföraren Andreas Eriksson grundade han teamet OMSE. Den senaste tiden ägnade sig teamet åt att ta fram ett nytt rallycross-koncept, Supercars Lites, som kommer att introduceras i Global RallyCross under 2013.

Under 2012 inledde STCC och Göran Henriksson ett samarbete för att skapa nya möjligheter för svensk rallycross genom att introducera konceptet inom STCC:s ramar.

– Vi hade den stora förmånen att få arbeta med Göran i detta projekt, säger Bob Huzell, VD för STCC. Det vore en ära att få fullfölja planerna och introducera konceptet som en del av STCC för att på så sätt hedra Göran Henrikssons minne.

STCC:s ägare Rickard Pålsson lärde känna Göran Henriksson under året som gick.

– Det var en fantastiskt person att möta. Jag upplevde honom som en mycket varm och genuin person som verkligen stod för det han sade. Svensk motorsport har Göran att tacka för väldigt mycket och även om hans person kommer att vara saknad av många kommer också hans minne att leva vidare genom de många motorsportsatsningar han hjälpte till att förverkliga.

Göran Henriksson blev 75 år, främst saknad av familj och vänner, men också av många i motorsportleden.