SM-tecken för V8 Thunder Cars

Camaro Cup har tagit stora kliv senaste åren. Inför säsongen 2013 får klassen ett nytt namn, ett nytt bilmärke och SM-status!

– Vi är naturligtvis mycket glada och ser det här som ett kvitto på att racingklassen är väl omtyckt och har goda möjligheter att utvecklas ytterligare, säger förarföreningens ordförande, Mikael Eklund.

I flera år har Camaro Cup haft status som ett riksmästerskap inom ramen för Svenska Bilsportförbundet. Klassen har på senare år ökat allt mer i popularitet och har lockat fler och mer namnkunniga förare. Under säsongen 2012 utmärkte sig internationellt erfarna förare som Jan Magnussen och Jens Edman. Topptrion hette Tobias Brink, Jocke Mangs och Alexander Graff.

– Vid tävlingshelgerna förra året hade vi ett snitt på 27 startande bilar. Inget tyder på att det blir sämre i år och vi räknar med mellan 25-30 bilar vid våra tävlingar, säger förarföreningens ordförande Mikael Eklund.

Camaro Cup heter från och med i år V8 Thunder Cars eftersom klassens Chevrolet Camaro-bilar får tillskott av Ford Mustang. Nästa år, 2014, tillkommer Dodge Challenger i startfältet. GM Power Train i USA bygger just nu enhetsmotorer till bilarna.

– Nu har vi dessutom fått besked av Svenska Bilsportförbundet att vi får SM-status och i höst kan kora den förste svenske mästaren i V8 Thunder Cars. Det är oerhört roligt och pushar oss alla att skapa en ännu bättre och mer attraktiv tävlingsserie, kommenterar Eklund.

V8 Thunder Cars, en av Sveriges största och mest publikfriande racingklasser, kommer under 2013 att köras tillsammans med STCC.