Erik Jonsson klar för Carrera Cup

Efter en bronsplats i GT Cup 2012 och andraplatsen i JTCC 2011 väljer den unga racingtalangen Erik Jonsson nu att satsa på officiell Porsche-racing i form av Carrera Cup Scandinavia 2013. Förväntansfull och laddad förbereder sig den unge Trollhätteföraren just nu för att komma maximalt förberedd till säsongsstarten.

Erik berättar själv om planerna:

– Vi körde ju GT Cup förra året, mitt första år någonsin i Porsche, och i och med sammanslagningen blir det nu Carrera Cup Scandinavia som gäller. Det kan inte bli annat än bra tycker jag. Alla Porschar på samma ställe och det kommer garanterat bli verkligt tajt om man vill vara med och fajtas om platserna i uppe i toppen. Det är väldigt kul och jag är riktigt laddad!

Laddade är det dock säkert fler som är inför säsongen. Många förare förväntas ansluta till startfältet under vintern och tidiga våren samtidigt som cupen förra året dominerades av starka ungdomar – precis som Erik själv. Säsongsstarten kommer därmed säkert att bli starten på en rejäl kraftmätning, där vissa förare inte har mötts tidigare. Erik väljer att se det som en utmaning:

– Jag vet ju vad jag själv klarar av, men sen är det svårt att veta hur motståndet är när jag inte mött dem. Oavsett vilket så är jag superladdad inför säsongen. Just nu håller vi på att gå igenom bilen, den är i molekyler för stunden och allt gås igenom i minsta detalj så att vi kommer maximalt förberedda till Knutstorp. Totalt satsar jag på en pallplats, sen hur långt det räcker får vi se vid säsongsavslutningen på Mantorp Park…

Läs mer om Erik Jonsson på hans egen webplats www.erikjonsson.com eller följ honom på Twitter @erjonsson.