Skoog och Löfqvist klara för Carrera Cup 2013

PFI Racing med Patrik Skoog och Johan Löfqvist kommer till start i Carrera Cup Scandinavia 2013 med två bilar – minst. Teamet, som Carrera Cup-debuterade år 2008, kommer eventuellt att utöka satsningen med en bil i kategori två vilket således skulle innebära tre bilar i Carrera Cup samtidigt som man satsar på att göra inhopp på den internationella racingscenen.

Teamets grundare tillika förare Patrik Skoog berättar om satsningen:

– Vi har en bra plan för året och kommer åka med minst två bilar. Jag och Johan Lövqvist åkte tillsammans för några år sedan innan han trappade ner litegrann, men nu räknar vi med att slå våra påsar ihop igen och åka under PFI Racings flagga i Carrera Cup. Eventuellt kommer vi även ta in en tredje förare i kategori två under året. Det vore verkligen roligt om Micael Ljungström, som åkt med oss tidigare, är sugen på att göra något tillsammans i år också…

Efter flera års tävlande i Carrera Cup tog PFI Racing förra året ett uppehåll från cupen och tävlade istället i GT Cup, men likt många Carrera Cup-deltagare lockade även den internationella arenan – och internationella satsningar fick stort fokus under året. Med tävlan i Porsche Mobil1 Supercup och flera långlopp inklusive seger i ett tolvtimmarslopp i Dubai har man utökat sina racingerfarenheter och kommer nu stärkta tillbaka ”hem” till Carrera Cup:

– Det blir som att komma tillbaka dit det började. Att ha ett mellanår förra året passade oss ganska bra som team och jag utvecklades personligen mycket som chaufför. Vi fick chansen att testa köra internationellt och jag har fått en förkärlek inte minst till Nürnburgring-banan, så vi hoppas på att fortsätta även de internationella satsningarna under 2013. Samtidigt ska det blir jätteroligt att komma tillbaka till Carrera Cup och köra med alla Porsche-bilar i en och samma cup, avslutar Patrik Skoog.