Tierp Arena fick STCC i julklapp

Den största nyheten i Tierp Arenas eventkalender inför 2013 är att Skandinaviens största racingserie STCC – Scandinavian Touring Car Championship nu kommer att köra på arenan. 

—Vi fick en tidig julklapp! säger VD Lars Erik Lindberg.

Vinterns arbete med att skapa Tierp Arenas eventkalender för 2013 är nu klart. Det blir återigen två EM-deltävningar i Dragracing, och två SM i samma sport. Återkommer gör också en flyguppvisning, Bug Run Classic och en driftingtävling. Den största och kanske viktigaste nyheten är att STCC – Scandinavian Touring Car Championship kommer att köra en av sina åtta deltävlingar på Tierp Arena!

STCC

2012 var ett turbulent år för svensk banracing. Två serier, TTA och STCC konkurrerande i den högsta divisionen. Dessa två har nu kommit överens och tillsammans skapat den kanske starkaste serien någonsin i Sverige, och man har valt att göra det under det inarbetade namnet STCC.

TTA körde under hösten 2012 en av sina deltävlingar på Tierp Arenas då nybyggda racingbana. Omdömet och reaktionerna från förare, team och publik var väldigt positivt. Att STCC nu väljer att fortsätta köra på Tierp Arena är enormt stort.

– Ja detta var väldigt viktigt för oss. Precis innan vi tog lite julledigt skrev vi på kontraktet med STCC. Det kändes verkligen som att få en tidig julklapp! Detta var också den sista viktiga detaljen i planeringen av den kommande säsongen, säger Lars Erik Lindberg, VD på Tierp Arena.

2013 blir ett speciellt år för arenan. Fokus har nämligen ändrats från att som tidigare år mest handlat om enskilda event, till att man nu ser mer på helheten. Den dagliga verksamheten har kommit igång allvar, och därmed har kravet att anordna många evenemang försvunnit. Målet är mer kvalitet, och en mindre kvantitet.

–Vi känner oss kanonnöjda med hur planeringen ser ut. Det är totalt sett lite färre tävlingar och mässor. Men det kommer ge oss tid att göra så mycket mer av det vi bestämt oss för att genomföra, säger Emeile Carlswärd, verksamhetsansvarig.

 

Ny hemsida – Nytt samarbete

Med ett något ändrat arbetssätt väljer Tierp Arena även att se över hur kommunikationen ut till publik, besökare och kunder hanteras.

– Vi har tagit våra tidigare erfarenheter och försökt göra något bättre. Vi ville ha något mer överskådligt och lättjobbat. Hjälpen att genomföra detta hittade vi otroligt nog närmare än vi först väntat oss, säger Patrik Larsson, media och informationsansvarig på Tierp Arena.

Hjälpen heter Johan Grundin. Han är uppväxt i Tierp och driver media och reklamföretaget Next Step Media. Han har under de senaste åren främst jobbat i Stockholm med omnejd. Men får nu alltså möjligheten att använda sina erfarenheter lokalt i Tierp.

— Det är jätteroligt att få jobba med ett så stort och spännande projekt på min hemmaplan. Jag hoppas jag ska kunna tillföra något till Tierps näringsliv och fortsätta arbetet med att sätta Tierp på världskartan. Vidare brinner jag starkt för de lokala initiativen och samarbetena, som jag också hoppas kunna hjälpa till att både stärka och utveckla, säger han.

— Johan är en driven idéspruta. Hans engagemang i organisationen kommer först och främst synas på internet. Vi utvecklar nu en ny hemsida och vi ska bli mycket bättre på att hantera sociala medier som Facebook och Twitter, berättar Patrik och avslutar.

—Det är fantastiskt att vi kunnat hitta den här kompetensen här i Tierp. Det gör det hela lite extra roligt!

 

 

Evenemangskalender Tierp Arena 2013

Maj

11-12 Dragracing SM

25-26  Muskel-/Sportbilsträff

Juni

13-16  Dragracing EM

29-30  Tierp Arena Flygfest

Juli

6-7  Tierp Drifting Challenge

26-28  Dragracing SM

Augusti

2-4  Bug Run Classic

22-25  Dragracing EM

September

6-7 STCC – Scandinavian Touring Car Championship

 

Pressrelease Tierp Arena