Norskt löfte klar för Formel Renault 1.6

 

19-årige Kevin Aabol från Sandefjord i Norge kommer att köra den svenska Formel Renault 1.6-serien i år. Aabol startade sin motorsportkarriär med karting 2004 och 2011 tog han steget över till Seven Racing och banracing. 2012 vann han serien och nu är det dags för nästa steg i karriären för den lovande norrmannen. 

– Efter att ha arbetat hårt för att få till en formelbilskörning till i år känns det väldigt skönt att veta att det också blir verklighet. STCC har fått till en mycket spännande serie och jag ser fram emot att få hämta den nybyggda bilen i Karlstad och komma igång med körningen.

Förutom de tävlingar som körs i samband med STCC ingår ett par av tävlingar i det nordeuropeiska mästerskapet i Estland. Managern Anders Krohn menar att det är ett förnuftigt karriärssteg för Kevin att ta:

– Kevin har redan visat att han har potential att bli en framtida formelbilsmästare och detta är det första steget på väg mot detta. Det paket som STCC och Renault har satt samman är mycket imponerande och det är en bra möjlighet för Kevin att samla erfarenhet samtidigt som han får kämpa om mästartiteln under sitt första år.

Klicka här för att komma till Kevin Aabols hemsida!

Kevin Aabol gjorde ett lyckat test i USF 2000 på Indianapolis Motor Speedway i höstas