Robert Svensson satsar på Formel Renault

Robert Svensson från Östbo kommer att köra i den nya racingklassen Formel Renault 1.6 som lanseras av STCC i år. Robert, som fyller 17 år i år, körde i fjol de avslutande tävlingarna i Clio Cup JTCC förra året och han deltog också i Formel Basic där han vann Factor X-cupen och SSK-serien.

– Det ser ut att bli tuff konkurrens i klassen men jag siktar högt, säger Robert Svensson som inför årets säsong stod inför ett vägval i karriären – fortsätta köra med tak över huvudet i Clio Cup eller den nya Formel Renault-serien.

– Jag kör helst en öppen bil utan tak och jag gillar körkänslan i formelbilar, fortsätter Robert. Jag har utvecklat min körstil i bakhjuldrivna formelbilar och med vingar, som det är på den här bilen, blir det lite högre fart in i kurvorna och det gillar jag.

Det är många år sedan Sverige hade en formelbilsklass på hög nivå. I och med att STCC lanserar Formel Renault 1.6 i år finns det återigen en möjlighet för unga kartingtalanger att ta ett kliv vidare i karriären.

– Klassen ser mycket lovande ut, säger Robert. Det blir inte för dyrt och bilen verkar bra. Alla får samma grejer att köra med, jag ser det som en väldigt bra enhetsklass.

Årets Formel Renault 1.6-säsong har premiär tillsammans med STCC, Clio Cup, Carrera Cup och V8 Thunder Cars på Ring Knutstorp den 3-4 maj. Då kommer Robert Svensson att stå på startlinjen.

– Det ser jag verkligen fram emot – det kommer att bli en spännande racingsäsong med många bra klasser och mycket publik som tittar på – jag kommer att vara laddad när starten går.