Stort intresse för Renault-klasserna

På lördag presenteras årets Formel Renault-säsong på mässan i Älvsjö. Intresset är stort, så pass stort att det för tillfället hyrda konferensrummet knappt räcker till. 

– Det kommer att bli trångt men det speglar det stora intresse som har visats ända sedan vi lanserade konceptet i höstas och det fortsätter att växa, säger Thomas Johansson, ansvarig för klassen i Sverige. Det har varit en extremt intensiv period för att marknadsföra klassen och bygga upp logistik och organisation runt den och det är väldigt roligt att se det positiva gensvar vi har fått.

I veckan har STCC presenterat tre förare klara för årets Formel Renault-säsong. Pontus Fredricsson, norrmannen Kevin Aabol och Robert Svensson har redan gått ut med sina satsningar – och fler är på väg.

–  Det kommer att bli ett riktigt bra startfält och det finns fortfarande möjlighet att vara med om man snabbar sig på, fortsätter Johansson. Senaste i morse sålde jag en bil till och allt pekar på ett startfält på cirka femton bilar. Det är mycket bra för ett debutår för klassen.

Även information om årets Clio Cup-säsong kommer att presenteras.

– Intresset är lika stort för Clio Cup som för Formel Renault – det kommer att bli en riktigt bra säsong med många starka namn som vill göra upp om titeln.

Thomas Johansson och Bob Huzell presenterade Formel Renault-konceptet på Gran Turismo-mässan i höstas.