Lukas Sundahl kör Formel Renault 2013

16-årige Lukas Sundahl är det senaste tillskottet i den nystartade Formel Renault 1.6-serien. Lukas har tidigare kört karting och senast kommer han från Radical där han har kört de två senaste säsongerna – nu tar Växjö-killen steget över till formelbil. 

– Det här är ett bra steg i karriären för mig, säger Lukas. Jag siktar på att ta mig vidare internationellt och bli en professionell racerförare. Formel Renault ger mig bättre möjligheter än någon annan klass att göra det till en rimlig kostnad och klassen är väldigt attraktiv för sponsorerna.

Formel Renault 1.6 är en nystartad formelbilsklass som ingår i STCC:s programpaket. Det betyder att Lukas kommer att befinna sig i racingens hetluft.

– Det ska bli jättekul – att köra tillsammans med STCC betyder att vi har möjlighet att synas i mycket i media, säger Lukas. Det ger mig möjlighet att skapa mig ett namn inom racingen.

Lukas kommer att köra för det egna familjedrivna teamet Sundahl Racing.

– Vi har drivit bil själva tidigare och vi kommer förmodligen fortsätta att göra det även i år. Bilen är enkel att hantera och vi kommer till och med att kunna köra utomlands med den – det är bara att lasta släpet och åka utomlands i någon av de serier där bilen används. Det ser jag som en stor fördel.

Säsongen för Lukas Sundahl startar den 3-4 maj ­– då har Formel Renault 1.6 Sverige-premiär tillsammans med STCC på Ring Knutstorp.

 

Klicka här för att komma till Lukas hemsida!