Peter Larsson först ut i Clio Cup 2013

Peter Larsson, 44 år från Trollhättan, gör sitt livs satsning – i år kommer han och hans team Valentin Racing att ställa upp i Clio Cup som körs tillsammans med STCC. Peter, som är förlamad från bröstet och nedåt efter motocrossolycka, kommer att få en tuff utmaning. I Clio Cup får han slåss mot den svenska junioreliten. 

– Det är utmaningen jag är ute efter och jag vill visa att allt är möjligt, säger Peter. Jag går in för detta för fullt och det blir en seriös satsning. Nivån i Clio Cup är hög och jag är sugen på att se hur långt jag kan komma.

Peter kommer att köra banracing för första gången i sitt liv mot ett väldigt tufft motstånd men det är inte bara ute på banan som det finns utmaningar. För att Peter ska kunna köra sin bil var den tvungen att byggas om så att den kan manövreras enbart med händerna. För Peter som har eget företag i automationsbranschen var det inga problem att göra jobbet själv.

– Jag har gjort ombyggnationen själv, säger han. Visst har jag haft hjälp med själva byggandet men det är mina idéer som ligger till grund. Jag har redan gjort en testkörning och det fungerar utmärkt.

På 80-talet var Peter en lovande motocrossförare, bland annat körde han JSM, men trappade ned på verksamheten och körde endast på hobbynivå fram till 2007 då han skadades i en olycka i Örebro. Men redan i slutet på 90-talet vaknade intresset för bilracing.

– Jag tog licens för att köra formelbil och planerade att ställda upp i en Formel Ford-serie som tyvärr ställdes in efter ett par tävlingar, sedan blev det en del långloppsracing.

2009 började Peter med karting och där satsade han hårt på både kart och träning. Han har även tävlat i Sport 2000 och Rotax Max.

– I karting är kroppen en stor del av chassit och det sätter begränsningar för mig hur långt jag kan komma, säger Peter. Jag ser ingen bättre klass att köra i än Clio Cup om jag ska fortsätta utvecklas. Det är hög professionell standard och racing till en rimlig kostnad.

Premiären blir på Ring Knutstorp den 3-4 maj, men redan den 13 april börjar säsongen på allvar då det första officiella testet kommer att köras på Gelleråsen i Karlskoga.

– Det kommer att bli ett väldigt spännande år och jag ser fram emot att få börja finslipa både på mig själv och bilen, avslutar Peter Larsson.

Klicka här för att besöka Valentin Racings hemsida!

Peter Larsson finns även på Facebook – följ honom här!