Biljettsläpp till STCC-premiären och Solvalla!

Idag startar STCC, i samarbete med Biljettforum, biljettförsäljningen till STCC-premiären på Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp den 3-4 maj, och till den andra deltävlingen, STCC SEMCON RACE som körs på Solvalla  den 7-8 juni i Stockholm.

När STCC-premiären avgörs på Ring Knutstorp så är det med hela den svenska eliten samlad på startlinjen. Svensk racing har enats och publiken kan se fram emot en spännande säsong.

–  Vi ser fram emot att få stå som värd för STCC-premiären på Ring Knutstorp, en av Sveriges mest natursköna banor, säger Magnus Öhrström, VD för Ring Knutstorp. Det kommer att bli massor av spännande racing, där bland annat prins Carl Philip gör sin racingdebut i huvudklassen. Det här blir södra Sveriges största motorsportevenemang under 2013.

Förra året avgjordes STCC-finalen på Solvalla i september. Travbanan byggdes på bara ett par dagar om till racerbana och publiken fick uppleva en närhet till racingen som inte har varit möjlig tidigare. Finalen blev en succé med 22 000 åskådare på plats, höstrusk till trots.

–  Finalen förra året var ett av de häftigaste motorsportevenemang som vi har sett i Sverige och I år har vi ännu bättre förutsättningar att skapa ett bra evenemang på Solvalla, säger Bob Huzell vd för STCC. Det nya datumet, en vecka in i juni, tror vi gynnar publiktillströmningen. Vi har starkare startfält i alla klasser och vi kommer att kunna erbjuda publiken en ännu häftigare upplevelse än förra året.

Förutom huvudklassen STCC kommer publiken också att få se flera andra spännande racingklasser, bland annat den helt nya formelbilsklassen, Formel Renault 1.6. I Clio Cup, klassen som gjorde succé med tät racing förra säsongen, utlovas nya spännande dueller. Den som längtar efter mer muskler under huven kan se fram emot V8 Thunder Cars (före detta Camaro Cup) och sportvagnsälskaren får sitt lystmäte mättat i Carrera Cup Scandinavia. Dessutom gör Swedish GT, en klass med mycket exklusiva racerbilar, ett gästspel på bland annat just Ring Knutstorp. Full underhållning utlovas med andra ord.

Biljetter till STCC-premiären på Ring Knutstorp och STCC SEMCON RACE på Solvalla kan köpas på nätet via Biljettforum och direkt via något av ATG:s ombud i landet.

 

Klicka här för mer information om STCC-premiären på Ring Knutstorp!
Klicka här för mer information om STCC Semcon Race Solvalla!