Danskt löfte till Clio Cup

Danske Frederik Mortensen, som fyller 18 år i mars, är klar för årets Clio Cup-säsong. Mortensen, som de tre senaste säsongerna har tävlat i det danska 1600 Challengemästerskap, där han slutade tvåa förra säsongen, tar nu steget över sundet för att ta nästa kliv i karriären. 

– Clio Cup är ett professionellt mästerskap som bjuder på hård konkurrens och stora utmaningar, säger Frederik. Min målsättning är att vara topp-tre i mästerskapet.

Förra året tog Frederik sju segrar av sexton möjliga och var nära att ta hem mästerskapet. Det senaste året har också Frederik haft personlig coachning av racerföraren Tommy Schröter, något som har gett Frederik ett lyft som förare. Nu väntar en ännu tuffare utmaning för den hungrige dansken – banorna är nya och motståndet kommer att bli ännu hårdare.

– Vi vet att det kommer att bli tufft men det är också därför vi gör det här, säger Frederik. Jag vill utvecklas som förare och då måste jag utmana mig själv.

Frederik kommer att köra för det egna teamet Frederikmortensen.dk som leds av pappa Lars. Det är ett tätt sammansvetsat gäng som har stått bakom Frederik under många år.

– Citat pappa Lars: Vi har en bra sammanhållning och kompetens i teamet och vi ser också det här som en utmaning för oss som team. Vi kommer att göra allt för att hjälpa fram Frederik i år och vi ser fram emot att vara med i Clio Cup.

Clio Cup-premiären körs på Ring Knutstorp den 3-4 maj.

 

Klicka här för att besöka Frederiks hemsida!