Favoriterna höll för trycket i omröstning

Standardbilsracingens husorgan nummer ett på nätet, TouringCarTimes, läsare har röstat fram årets STCC-förare och team. Inte helt oväntat avspeglade resultatet i omröstningen de sportsliga prestationerna. Johan Kristoffersson, som vann mästerskapet, blev med 30 procent av rösterna utsedd som årets STCC-förare. Marginalen till tvåan Rickard Rydell var sex procent. Även på tredjeplatsen blev det samma förare som på prispallen – danske Michel Nykjaer tog hand om 18 procent av rösterna, dubbelt så många som fyran Tomas Engström. 

I kategorin Årets Rookie blev det spanskt i topp genom Jordi Gené. Marginalen till tvåan Niclas Olsson var dock inte mer än 0,8 procent. Olsson fick dock revansch i kategorin Bästa Privatförare. 46 procent av rösterna gick till Olsson. Tvåan Joakim Ahlberg vann 14 procent av rösterna.

I teamomröstningen vann Chevrolet Motorsport Sweden med 41 procent före Volkswagen Team Biogas på 27. Trea blev Honda Racing Sweden. Även när det gällde omröstningen om bästa bilmärke under säsongen blev det blått i topp – Chevrolet Cruze vann läsarnas hjärtan som bästa bil. Volkswagen Scirocco blev tvåa och Honda Civic trea.

Läs mer på TouringCarTImes