Henric Skoog klar för Clio Cup

Eskilstuna-sonen Henric Skoog, som fyller 17 år i juni, tar nästa steg i racingkarriären –  2013 blir det Clio Cup för PFI Racing. För bara tre år sedan tog Henric sin racinglicens och sedan dess har han utvecklats i rekordfart som racerförare. 2011, hans första riktiga säsong, slutade med en femteplats i Renault Junior Cup och i fjol tog han hem slutsegern. 

– Jag trodde inte att resultaten skulle komma så snabbt, säger Henric. Men vi har jobbat hårt med träning och jag har fått lära mig mycket om hur bilen ska ställas in.

Och nu är det alltså dags för Henric att ta nästa kliv i karriären. Konkurrensen i Renault Junior Cup var hård men nu väntar det ännu svårare motstånd. Clio Cup premiärkördes förra året och serien lockade många bra förare som bjöd på underhållande racing.

–Det ska bli kul att se vad vi har att komma med, säger Henric. Konkurrensen i Clio Cup är stentuff och det kommer att bli svårt. Mitt mål är att fortsätta utvecklas som förare och ta bilen i mål i varje lopp, sedan får vi se hur långt det räcker.

För Henric innebär satsningen på Clio Cup att han kommer att synas mer än någonsin. I år kommer han att köra på stora arenor som Solvalla i Stockholm, en tävling som drog 22 000 åskådare förra året, och Göteborg City Arena.

– Mitt långsiktiga mål med racingen är att göra det till mitt levebröd och då är Clio Cup en bra plattform att börja med, fortsätter Henric. Det är ett professionellt koncept med bra mediaexponering och en stor publik som följer evenemangen.

Säsongen 2013 startar den 3-4 maj på Ring Knutstorp då Clio Cup kör sin första tävling tillsammans med STCC, V8 Thunder Cars, Carrera Cup och Formel Renault 1.6.