Erik Johansson klar för Formel Renault 1.6

Team Tidö fortsätter sin satsning på unga talanger. Efter Linus Ohlsson kliver nu den lovande talangen Erik Johansson, 16 år från Gnosjö, in i teamet. Johansson kommer att köra för Team Tidö i den nystartade formelbilsklassen Formel Renault 1.6. 

– Vi tror på Erik och han har visat att han är ett av landets största löften inom formelbilsracingen, säger von Schinkel. Vi har äntligen fått en bra formelbilsklass i Sverige som gör det möjligt för unga talanger att börja bygga sina karriärer på hemmaplan och nu ska vi hjälpa fram Erik.

Erik Johansson har en gedigen kartingkarriär bakom sig och förra året vann han Formula Monza, en formelbilsserie i Italien, överlägset. I år kommer Erik, som också ingår i Svenska Bilsportförbundets juniorlandslag, att tävla både i svenska Formel Renault 1.6 och den
internationella serien, Formel Renault 2.0 Northern European Cup. Sammanlagt kommer Erik att köra cirka 30 tävlingar under året.

– Det ska bli jättekul och jag ser fram emot årets säsong, säger Erik Johansson. Att jag kan tävla i Sverige samtidigt som jag kör internationellt gör att jag får mycket körtid och det är också en stor fördel eftersom jag kan hålla relationen till mina svenska sponsorer vid liv på ett helt annat sätt än om jag bara skulle köra utomlands.

Första racet för Erik Johansson i Formel Renault 1.6 körs den 3-4 maj på Ring Knutstorp