Framtiden i fokus för svensk elitracing

I helgen träffades racingorganisationen STCC och den nybildade teamförening som består av representanter från samtliga deltagande team i årets mästerskap i Jönköping. Det var många frågor avhandlades under de två dagar mötet pågick.

–     Det var ett väldigt bra möte som visade att svensk racing är på väg i en positiv riktning igen, säger Bob Huzell, VD för STCC. Vi var eniga i de flesta frågor och i övrigt diskuterade vi i god och konstruktiv anda hur vi tillsammans ska forma framtiden för svensk elitracing.

Bland mycket annat diskuterades racingformat, sportsliga och tekniska frågor runt reglementet.

–     Vi hade samsyn runt reglementet och framtiden, säger Greger Peterson, en av företrädarna för teamföreningen, som också passade på att utlova en spännande nyhet inom den närmsta framtiden.

–     Vi hittade också en lösning för framtiden som innebär att vi kommer att stärka våra band till bilindustrin.

Teamchefen för Team Tidö, David von Schinkel, var mycket nöjd efter mötet.

– Det var verkligen kul att se och känna hur alla team och STCC-organisationen drog åt samma håll, att leverera bra racing till en stor publik, säger von Schinkel. Jag ser verkligen fram emot ett givande samarbete framöver.