Richard Trange klar för Carrera Cup

NIKA Racing utökar sitt samarbete med Stockholmsföraren Richard Trange inför Porsche Carrera Cup Scandinavia-säsongen 2013. 20-årige Trange gjorde ett uppmärksammat intåg i mästerskapet under den avslutande delen av 2012, när han som inhoppare lyckades utmana om pallen bakom ratten på NIKA Racings Porsche 997 GT3 vid de två sista deltävlingarna på Ring Knutstorp och Solvalla. Inför 2013 trappas samarbetet nu upp och utvecklas till en fullskalig helsäsongssatsning.

Porsche Carrera Cup Scandinavia är en av supportklasserna till STCC, och ett av Sveriges mest populära bilracingmästerskap. 2013 års tävlingskalender utgörs av åtta racehelger runt om i landet, med premiär på skånska Ring Knutstorp – en av de banor som Trange alltså fick bekanta sig med redan under fjolårssäsongen – den 3-4 maj. Under 2013 kommer Porsche Carrera Cup Scandinavia också för första gången någonsin att besöka nya Tierp Arena i Uppland.

– Richard Trange (förare): ”Det här är en stor möjlighet för mig, och jag ser verkligen fram emot att få satsa fullt ut på Porsche Carrera Cup Scandinavia under 2013. Mina två inhopp mot slutet av förra säsongen gav definitivt mersmak och innebar att jag kunde lära mig grunderna om bilen och mästerskapet – och jag hoppas naturligtvis att jag kan bygga vidare på den erfarenheten i år. Jag trivdes bra hos NIKA Racing i fjol – de är enormt hungriga efter framgång och består av en grupp väldigt målmedvetna människor – och att fortsätta arbeta tillsammans känns som ett helt naturligt val. Ett stort tack till alla samarbetspartners som har gjort det här möjligt; nu är det full attack framåt som gäller!”

– Nicklas Karlsson (teamchef, NIKA Racing): ”Vi är väldigt glada över att kunna ta vårt samarbete med Richard till nästa nivå inför årets Porsche Carrera Cup Scandinavia-säsong. Ända sedan han satt i en av våra bilar för allra första gången i höstas har vi varit övertygade om hans talang, och vår ambition har hela tiden varit att få till en helsäsongssatsning till i år. Tack vare våra starka och pålitliga partners kan vi nu – i god tid inför premiären – göra verklighet av de planerna och se till att skaffa oss ett bra och konkurrenskraftigt utgångsläge under våren. Det är också oerhört inspirerande att vid sidan av våra andra racingprogram få fortsätta vårt långvariga samarbete med Porsche som varumärke. I Richard har vi en förare som är tillräckligt snabb för att slåss om de tre tre främsta placeringarna i totalsammandraget, och vi är mer än redo för utmaningen som väntar.”