Axel Hellsten klar för Clio Cup!

Axel Hellsten, 19 år från Hovås strax utanför Göteborg tar klivet upp i racingens hetluft. Förra året blev han mästare i SSK, något som gav blodad tand, i år kommer han att köra Clio Cup. Klassen körs tillsammans med STCC vilket innebär att Axel kommer att få köra inför storpublik på hemmaplan när Göteborg City Race avgörs på Frihamnspiren i sommar. 

– Känslan att få ratta en fabriksbyggd racebil satt i länge och nu har en dröm blivit till verklighet. Jag ser fram emot säsongen och att få utmana de andra förarna i JTCC, säger Axel Hellsten.

Med många järn i elden samtidigt arbetar Axel stenhårt för att få alla parametrar rätt inför premiären på Knutstorp. Han har startat upp sitt eget racingteam, Nova Racing, och är själv förare vilket inte är en lätt uppgift men att vara strukturerad och ta hjälp av duktiga människor är viktiga byggstenar.

– Vi går nu in i år som ett drivet och utvecklingsvilligt team där vi med en bil skall göra allt för att konkurrera om de främsta placeringarna. VOC Racing som jag körde förra året är en jämn klass och jag visade att jag kontinuerligt kunde ligga i toppsegmentet vilket såklart sporrar mig inför årets utmaning. En utmaning jag tar på största allvar och jag har som mål att för varje tävling utveckla mig som förare och progressivt arbeta mig uppåt, fortsätter Axel.

Vintern är förberedelsernas tid och det har Hellsten utnyttjat till fullo.

– Det är inte bara att köra bil när man ger sig in i JTCC, hjärnan är full med tankar och funderingar på saker och ting runt omkring och det vet nog de flesta som är verksamma inom racing. Som junior är det särskilt tufft när man skall skaffa sig all den nya erfarenhet som krävs, a­llt från att hitta samarbetspartners till att planera vem som skall diska.

Den mest förutsägbara frågan, är du taggad inför årets första test?

– Absolut, laddad så att synkringarna snart spricker!

3-4 maj drar JTCC säsongen igång med premiären på Ring Knutstorp.

 

 

Besök Nova Racings hemsida och följ teamet på Twitter och Facebook:

 

http://www.nova-racing.se/

http://twitter.com/nova_racing

http://www.facebook.com/teamnovaracing