Snickar-Matte i XL-satsning på Carrera

Mats ”Snickar-Matte” Karlsson väljer för säsongen 2013 att storsatsa på Carrera Cup Scandinavia. Satsningen görs möjlig genom ett samarbete med byggkedjan XL-Bygg och innebär att Snickar-Matte, som blivit känd bland annat genom TV-serierna Bygglov och Let’s Dance, kommer att köra samtliga Carrera Cup-race under säsongen. 

Trots sina många bollar i luften med snickeri, TV-inspelningar, Ladies Night-turnéer och ett arbete som nattklubbschef i Stockholms uteliv är Snickar-Matte ingen nybörjare inom Porsche-racingen. Han debuterade år 2010 i GT3 Cup Challenge och tog 2011 steget upp till Carrera Cup Scandinavia. 2012 körde han, förutom ett inhopp i Carrera Cup på Solvalla-finalen, Porsche i en annan serie och inför år 2013 ser Karlsson nu alltså fram emot en storskalig comeback i den officiella Porsche-racingen:

– Det har velats länge nog så nu ska det satsas som aldrig förr på Porsche Carrera Cup när Porsche-racingen återförenas i en serie igen. Grunden för att kunna satsa i år är XL-Bygg som står bakom mig som stöttepelare, samt ett engagemang som heter Cirkus Karlsson. Cirkus Karlsson är en turné på XL-Byggs anläggningar som jag gör i samarbete med Weber, Gyproc och Isover i Saint-Gobain-koncernen samt Bosch och Samsung, men det är också grunden för vårt nya teamnamn Cirkus Karlsson Racing. Självklart har även mina övriga partners en viktig del i det här, säger Snickar-Matte entusiastiskt.

Erik Öhlin, marknadschef på XL-Bygg, berättar om byggkedjans höga förväntningar på samarbetet med Bygg-Matte och satsningen på Cirkus Karlsson Racing:

– Snickar-Matte och XL-BYGG inledde ett gott samarbete redan under år 2012 vilket vi nu vill fördjupa med större och bättre roadshows hos våra butiker och möjligheter för bra kundevent i samband med Mattes racingtävlingar. Våra viktigaste kunder är proffsbyggarna och vi vet att motorsport är ett stort intresse hos både våra delägare och våra kunder. Kopplingen mellan Snickar-Matte och racingen gör att vi hoppas och tror att denna satsning är helt rätt för XL-BYGG både på kort och lång sikt!

Med den starka satsningen i ryggen har Matte Karlsson goda förutsättningar att prestera, men startfältet i årets cup förväntas bli starkt och själv har möbelsnickaren från Västerås en ödmjuk inställning inför säsongsstarten på Ring Knutstorp i början av maj:

– Målsättningen är som alltid att kunna prestera bra, men jag är ju fortfarande ganska ny i spelet och även om inte startfältet är färdigt än så vet vi redan nu att jag kommer köra mot många riktigt rutinerade förare. Förra året fanns det två serier och var svårt att mäta sig mot alla, men vi presterade några hyfsade resultat och dem tar vi med oss till i år och går in med målsättningen att prestera betydligt bättre nu. Jag ska fokusera till 110% och har mina mekaniker från förra året med mig samtidigt som rutinerade mtech workshop tar hand om bilen. Det blir ett nytt upplägg och jag ser verkligen fram emot säsongen, säger Karlsson med eftertryck.

Läs mer på Mats ”Snickar-Matte” Karlssons webbplats www.mattekarlsson.se.