Team Trysil och Stein Frederic Akre satsar på Sverige

Efter tre år med häftig racing i Camaro Cup i Sverige stod valet inför 2013 om att satsa vidare i den svenska serien eller köra i den norskdanska NTCC/DTC-serien. Valet föll till slut på V8 Thunder Cars i Sverige. 

Stein Frederic Akre har kört Camaro Cup sedan 2010 och var bara 17 år när han debuterade med en bil som hade fyra gånger mer hästkraften än något han hade kört tidigare. Med sina 21 år, som Stein Frederic fyller under säsongen, är han fortfarande en av de yngsta förarna i V8 Thunder Cars.

Team Trysil är ett team baserat på insatser från familj och vänner som försöker att driva bilen och lära sig så mycket som möjliigt av sina erfarenheter. Framgångarna i den svenska serien har kommit sakta men säkert och förra säsongen slutade Stein Frederic på en mycket meriterande niondeplats i det tuffa startfältet. Stein Frederic körde också två tävlingar i det norska mästerskapet som han vann överlägset.

Under vintern har teamet arbetat med att engagera sina sponsorer och partners i event och man har också jobbat hårt med att uppgradera bilen inför årets säsong. Teamet meddelar också att man för den här säsongen utökar teamet till två bilar. Vem den andre föraren är kommer att meddelas senare.