Englund fortsätter i Clio Cup

Bollnäs-föraren Simon Englund, som fyller 18 i år, är tillbaka i Clio Cup JTCC Efter en framgångsrik vinter i rallyskogarna där han har tagit sex segrar på sju försök, väntar nu en andra säsong med asfaltracing i sommar.

– Det ska bli jättekul, säger Simon. Jag hade en rätt bra säsong förra året med tanke på att jag inte har kört på asfalt förut men jag känner ändå att jag behöver en säsong till för att verkligen kunna göra mig själv rättvisa och utvecklas som förare.

Simon satsar egentligen på en framtid med grus som underlag men Clio Cup JTCC passar märkligt nog in i de framtida planerna. STCC:s satsning på rallycross från 2014 är en ny möjlighet som har öppnat upp sig.

– STCC har en bra plattform som ger mig många olika valmöjligheter framöver, därför känns det bra att fortsätta köra Clio Cup JTCC ett år till och bygga upp en grund tillsammans med våra sponsorer inför framtiden, fortsätter Simon. Blir det rallycross för mig i framtiden är det viktigt att få övning i att köra hjul mot hjul och då passar det också bra med Clio Cup i år. Kan sedan vi köra på grus framöver i rallycross utan att byta kommersiell plattform så är mycket vunnet.

För Simon blev fjolåret uppskattat av sponsorerna. Clio Cup JTCC syntes i media och skapade ett bra PR-värde.

– Medialt var fjolåret väldigt lyckat med stor exponering av klassen, säger Simon. Det är viktigt för samarbetet med sponsorerna och därför känns det också bra att kunna bygga vidare på fjolåret.

Den 3-4 maj på Ring Knutstorp är det premiär för Clio Cup och Simon Englund tillsammans med huvudklassen STCC, Carrera Cup, V8 Thunder Cars, Formel Renault och Swedish GT.