Göransson i topptrim

Säsongstarten i STCC närmar sig och förberedelserna är i full gång för både förare och team. Richard Göransson är nyss hemkommen från Frankrike och Ledenon-banan där han har utfört tester tillsammans med Solution F, det företag som bygger de bilar som används i STCC.

– Testerna har handlat om att säkerställa driftsäkerheten för bilarna, säger Göransson. Främst har det handlat om att funktionstesta elsystemet och provocera växellådan. Vi gick igenom allt som skulle göras och samlade in otroligt mycket data.

Säsongens första test är avklarat men Göransson har inte legat i ide över vintern. Tvärtom, det har varit hård träning för att vara i form när säsongen startar. Tillsammans med Magnus Johansson från Örebro Rehab Center har Göransson genomfört ett digert träningsprogram. Bland annat har det blivit 40 mil på skidor och ett Vasalopp, genomfört på 5h 48 min – det är en topptrimmad Göransson som kommer till start.

– Absolut, fysiskt känner jag mig på topp.  Kondition, styrka, där är det bra på alla punkter. Det som behövs nu är mer körning. Jag skulle ha testat för BMW på Nürburgring förra veckan men det blev inställt på grund av snö.

Det kan bli fler möjligheter för Göransson att tävla internationellt före säsongsstarten i STCC men annars ser närkingen fram emot STCC-premiären. I likhet med konkurrenten Thed Björk, är han nöjd med det nya tävlingsformat, med en blandning av långa och korta heat, som STCC presenterade tidigare i veckan.

– Jag tror att man har kommit fram till ett bra format, alla helger behöver ju inte se helt lika ut, säger Göransson. De korta racen kommer att bli väldigt spännande. Sedan tycker jag att det är ett ärligt kvalformat – den som är bäst kommer att vinna.

Den 3-4 maj är det dags för Richard Göransson att få sätta sig bakom ratten på allvar igen. Då är det premiär på Ring Knutstorp för WestCoast Racing-föraren som har flest segrar i STCC någonsin genom åren. Jakten på en femte STCC-titel har börjat!