The Real Iceman klar för FR 1.6

–       Schweizisk mästare i Go-Kart 2006

–       Segrare of The Ice Karting Cup i Italien 2008

–       Mästare Bridgestone Cup 125cc 2009

–       3:a i Ferrari Karting Cup 2011, Felipe Massa segrade, Jules Bianchi som idag kör F1 kom 4:a

–       Segrare av Ferrari Karting Cup 2012

 

Efter den senaste segern fick han smeknamnet ”The REAL Iceman” av hela Ferraris F1-stall. Namnet klingar välbekant i hela Europa men nu är det alltså dags för Kimmy Larsson, 18 år, att även visa Sverige vem han är. Kimmy kommer nämligen att köra Formel Renault 1.6 för Supercar Experience.

– Meritlistan kommer göras längre inom kort säger teamets ägare och Kimmy Larssons manager Niclas Ihreskog. Kimmy körde Formel Ford redan 2012 och vann 5 av 8 deltävlingar. Hade inte bilen strulat hade det säkert blivit 8 av 8 segrar.

– Jag bestämde mig redan vid vårt första möte att hjälpa Kimmy mot sina mål, som nu också blivit våra mål. Det är svårt att sätta fingret på vad det var men ibland känns det bara rätt och behöver inte mycket mer eftertanke, fortsätter Niclas.

Kimmy går på racinggymnasiet i Mjölby. Varje tisdag är det körning på Mantorp Park och nu kommer han alltså att ha tillgång till en sprillans ny Formula Renault en gång i veckan. Det är få förunnat att kunna köra formelbil så ofta men tack vare denna satsning med Supercar Experience blir detta nu verklighet.

– Tanken är att Kimmy ska få så många mil i kroppen som möjligt. 2014 är det endast internationellt som gäller och då måste farten finnas där från början. Jag jobbar för att det ska bli något eller några race utomlands redan i år säger Niclas. Jag planerade även in ett test tillsammans med FR 1.6 på Hockenheim den 26/3. Bilarna skulle levereras den 25:e så det hade ju varit möjligt. Nu verkar det dock som det kan bli leverans några dagar senare så vi får planera om lite. Jag får väl gå med värmepistol runt Mantorp Park i värsta fall.

Kimmys mål är klart sedan länge. Inget annat än F1 är aktuellt. Han är som bekant inte ensam om den
drömmen men till skillnad från många andra finns det redan ett gediget kontaktnät i den högsta divisionen. Kimmys pappa Torbjörn har en lång karriär inom Formel 1 och är idag anställd av Ferraris F1-team, där han har en betydande roll inom aerodynamik.

– Kimmy måste givetvis bevisa sin snabbhet på banorna, något han redan gjort och   kommer fortsätta göra, men det kontaktnät jag fått ta del av är mycket intressant och värdefullt, avslutar Niclas.