Kick-off för Renault och Formel Renault 1.6

I dagarna har Renault Nordic arrangerat återförsäljarkonferens i Solna. Bland annat visades den första Formel Renault 1.6-bilen som har levererats till det nystartade mästerskapet upp för en entusiastisk publik. Tretton bilar är klara för årets säsong. Sex av dem hämtades under måndagen från Frankrike och de övriga hämtas efter påsk. 

– Vi har fler förare än vad vi har fått bilar tilldelade och intresset är fortsatt stort, säger Thomas Johansson, ansvarig för klassen i Sverige. I nuläget har vi femton förare som vill köra och vi ska göra vad vi kan för att få loss fler bilar.

Förutom Bollnäs-föraren Simon Englund som var på plats med sin Clio Cup-bil var också flera av de förare som ska köra Formel Renault 1.6 på plats.

– Entusiasmen riktigt lyste i ögonen på förarna när de fick se bilen för första gången, det var jättekul att se, säger Johansson. Vi kommer att presentera dem inom de närmsta dagarna.

I år kommer Renault att lansera flera nya prestandamodeller, Clio RS, Megane RS Red Bull Edition och Megane Sport Tourer GT 220 bland annat.

– Det finns en stark koppling mellan tvår satsning på motorsport och de nya bilmodeller som vi lanserar i år, säger Joakim Jöhncke, motorsportansvarig på Renault Nordic. Det skapar entusiasm och stolthet hos återförsäljarna att se sitt bilmärke tävla på motorbanorna och det kan de ta med sig i relationen till kunden när våra nya sportiga modeller ska säljas.

Redan den 13 april startar säsongen för Formel Renault-klassen med test på Gelleråsen i Karlskoga. Därefter är det fortsatt test på Kinnekulle den 14 och dagen därpå är det test på Ring Knutstorp där också premiären körs tillsammans med STCC den 3-4 maj.

Thomas Johansson provsitter en alldeles pinfärsk Formel Renault 1.6 

 

Simon Englund visade upp sin Clio Cup-bil för entusiastiska Renault-säljare.