Helling klar för Clio Cup!

19-årige Robert Helling från Växjö är klar för Renault Clio Cup JTCC för säsongen 2013. Det är en helt ny utmaning för den forne Radicalmästaren som för första gången i karriären kommer bekanta sig med framhjulsdrift.

– Det ska bli väldigt roligt med den här nya utmaningen och jag går helhjärtat in för att vara med i toppen och slåss om JSM-titeln, säger Helling. Efter att ha hållit ett öga på den relativt unga serien så är jag övertygad om att det är rätt väg in i touringcars och en väldigt givande erfarenhet för att utvecklas som förare. En duktig racingförare ska kunna vara snabb i många olika typer av bilar, och jag vill bekräfta för mig själv att jag tillhör den skaran. Ett bra kvitto för framtiden.

Helling, som kör för Kungliga Automobilklubben, KAK, började som många andra förare tävla i gokart redan som nioåring och har sedan tävlat i internationell karting innan han vid 14-års ålder tog steget till banracing i Formula Basic där han blev nordisk mästare sin enda säsong i klassen. Efter detta så gick han vidare till Radical där han fortsatte utvecklas som förare och visat många sin kapacitet genom att bland annat dominera klassen 2011.

– Jag testade i höstas både STCC och Radical SR8, men efter nogrannt övervägande i vinter kände vi att Clio Cup var det bästa alternativet för i år. Jag har fortfarande många år framför mig och jag skyndar hellre långsamt än att ta ett felsteg.

Helling kommer att köra för Supercar Experience som är baserat på Mantorp Park.

– Det ska bli givande och intressant att följa Robert på närmare håll då jag uppmärksammade honom när han dominerande racingklassen Radical och blev Årets Bilsportare i Sverige. Vi har utvecklat ett bra samarbete som kommer att bana väg inför framtiden, säger Niclas Ihreskog, teamägare Supercar Experience.

Säsongen startar den 3-4 Maj på Ring Knutstorp tillsammans med STCC och vi kommer garanterat få se en supertaggad Robert Helling under säsongens åtta deltävlingar.

Niclas Ihreskog och Robert Helling