Engström klar för STCC 2013

Fjolårsfyran i STCC, Tomas Engström från Säter, kommer till start i årets mästerskap. STCC-satsningen görs med det egna teamet Engström Motorsport. 

– Vi har arbetat hårt över vintern för att få ihop den här satsningen och det känns jättebra att vara med i år igen, säger Engström. Det blir ett starkt startfält i år men vi kommer att få fortsätta jobba hårt om vi ska komma ifatt de andra teamen som har erfarenhet från i fjol av det nya reglementet.

Bilen som Engström ska köra kommer att förses med en kaross från en Honda Civic men han är noga med att påpeka att årets satsning inte är en officiell fabrikssatsning. Fjolårets huvudsponsor Honda Sverige tar ett steg tillbaka.

– De är med på ett hörn men i och med att reglementet ändrades till i år vill de avvakta och utvärdera hur det utvecklas i framtiden, säger Engström. Vi kommer att ha ett fortsatt gott samarbete men det kommer främst att handla om aktiviteter utanför tävlingsbanan.

Satsningen på årets säsong görs tillsammans med samma partners som i fjol, SECO Tools och Yuasa bland andra.

– Vi hade en väldigt bra säsong förra året då jag vann tre deltävlingar och var med i tätstriden i mästerskapet, säger Engström. Det har lagt grunden för den här satsningen och vi fortsätter att utveckla vårt samarbete för att bygga en ännu starkare plattform för framtiden.

Över vintern har Engström Motorsport fått hjälp av en konkurrent – Brovallen Design som leds av Tobias Johansson har ställt upp för att möjliggöra Engströms satsning..

– Vi känner ett stort stöd från våra partners som tror på den här satsningen och vi är även skyldiga Brovallen Design ett stort tack. Utan deras hjälp och support hade den här satsningen inte varit möjlig och vi ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete med Brovallen Design, både på och utanför tävlingsbanorna.

För Engström Motorsports del återstår det mycket jobb innan säsongen drar igång och det blir en fortsatt hektisk tid fram till dess bilarna ska ställas upp för start på Ring Knutstorp i början av maj.

– Nu ser vi fram emot en spännande säsong med en ny bil och nya utmaningar, avslutar Tomas Engström.