Paul Blomqvist klar för Formel Renault 1.6

Paul Blomqvist, 17 år, från Auckland, Nya Zeeland, är klar för Formel Renault 1.6 i Sverige. Känns efternamnet igen? Jodå, det är rallylegendaren Stig Blomqvists son som tar steget från en framgångsrik kartingkarriär till formelbilar. Han ska köra för det svenska teamet Trackstar Racing som drivs av Åke Jansson.

– Det ska bli både spännande och lärorikt, säger Paul Blomqvist. Åke hörde av sig och berättade om möjligheten att köra här och sedan har vi jobbat hårt under vintern för att få till det. Jag har ju en del av mina rötter här och det känns lite speciellt att få tävla på svensk mark.

Trackstar Racing är ett av Sveriges mest framgångsrika formelbilsteam under de senaste åren. Förare som Felix Rosenqvist, Philip Forsman, Kevin Kleveros, Christian Kronegård och Pauls storebror Tom har skolats i formelbilsracing under Åke Janssons ledning. Tom kör idag Formel 3 internationellt och är också medlem av Red Bulls förarutvecklingsprogram.

– Vi ska vara med i toppen, det har vi kompetens och erfarenhet i teamet för, men samtidigt ska man vara medveten om att det tar tid att bli racerförare – en del lär sig snabbt, andra behöver mer tid – det enda som är viktigt för mig är att föraren har en hundraprocentig ambition med sin satsning, säger Jansson.

Klar sedan tidigare för Trackstar Racing är 15-årige Pontus Fredricsson från Huddinge. Han ser fram emot att få lära känna sin teamkamrat.

– Jag hoppas att vi ska kunna lära av varandra och utvecklas under säsongen, säger Pontus Fredricsson. Vi har båda liknande bakgrund, Paul har några års försprång men jag hoppas att vi ska vara jämnt matchade.

Premiären, som dessutom är världspremiär för Formel Renault 1.6, körs på Ring Knutstorp den 3-4 maj tillsammans med STCC.
Mer om Paul Blomqvist

Second in Kartsport NZ Schools Championship – Rotax Light 2012.
Kartsport NZ Schools Championship – Rotax Light champion 2011.
Third in NZ Pro Kart Series – KF3 2010.
Second in Kartsport NZ Sprint Championship – 100cc Junior Yamaha class 2009.
Second in Kartsport NZ National Sprint Championship – Cadet class 2006.
Winner of Top Half Series – Cadet class 2006.

Paul och Stig Blomqvist

Trackstar Racings två utmanare – Paul Blomqvist och Pontus Fredricsson.