Ta Swebus till STCC

Sveriges ledande expressbussföretag Swebus har blivit ny resepartner till standardbilsracingens kungaklass STCC – Scandinavian Touring Car Championship. Det innebär att Swebus erbjuder resor hela vägen fram till entrégrindarna till alla deltävlingar runt om i landet. Första tävlingen hålls på Ring Knutstorp den 3-4 maj.

– Det är bekvämt och billigt att låta bilen stå och åka till tävlingsbanan med oss istället, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus. Och för den som inte har bil blir detta en ny möjlighet att åka och se STCC. Vi ser fram emot att träffa tusentals motorsportintresserade under hela sommaren.

Mellan maj och september i år arrangeras åtta STCC- tävlingar på platser runt om i hela landet. Totalt räknar arrangörerna med att locka närmare 100 000 åskådare.

– Varje deltävling är en riktig folkfest med mycket racing, god mat och trevligt umgänge, säger Patrik Blomqvist, marknadsansvarig på STCC. För oss är det viktigt att arbeta aktivit för att våra besökare ska resa kollektivt, samarbetet med Swebus gör det möjligt. Det är en del av vårt arbete för att minska vår miljöpåverkan samtidigt som vi erbjuder ännu bättre service.

Första deltävlingen äger rum på Ring Knutstorp den 3-4 maj och Swebus kör specialbussar dit från Ystad, Simrishamn och Kristianstad. Tidtabeller och biljetter finns här: www.swebus.se/stcc

Utöver att köra direktbussar till tävlingsbanorna för åskådare, kommer Swebus även att erbjuda STCC:s sponsorer och partners att hyra buss till samtliga STCC-tävlingar.


STCC-kalendern 2013

3-4 maj Ring Knutstorp
7-8 juni Solvalla, Stockholm
28-29 juni Göteborg City Race
12-13 juli Falkenberg
9-10 augusti Östersund
23-24 augusti Karlskoga
6-7 september Tierp Arena
20-21 september Mantorp Park


För mer information, vänligen kontakta:
Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus,
tel: 070-187 11 33, e-post: ingvar.ryggesjo@swebus.se
Swebus pressjour: 0701-87 12 00

Swebus är Sveriges ledande expressbussföretag med fler än 10 000 avgångar per vecka. Swebus erbjuder resor till cirka 150 orter i Sverige samt till Köpenhamn, Oslo och övriga Europa. Företaget erbjuder även flygtransfer, eventresor och chartrad trafik. Varje år görs mer än två miljoner resor med Swebus. Alla företagets expressbussresor är märkta med Bra miljöval och ombord på våra egna bussar finns gratis internet. Läs mer och köp din resa direkt på www.swebus.se.

Swebus ingår i Nobinakoncernen, Nordens största aktör inom persontrafik med buss. Verksamheten omfattar kontraktsbaserade regionala resor i Sverige, Danmark, Norge och Finland samt interregionala resor i egen regi genom Swebus. Nobinakoncernen omsätter drygt 6 miljarder kronor, kör 3 500 bussar och är med drygt 260 miljoner resor per år ett av norra Europas större persontrafikföretag. Mer information återfinns på www.nobina.com.