Göransson och Larsson klara för WCR

WestCoast Racing är efter en lång vinter nu redo för årets STCC-säsong 2013. Den starka förarduon Richard Göransson, fyrfaldig STCC-mästare, kommer tillsammans med Fredrik Larsson att köra årets säsong för BMW Dealer Team / WestCoast Racing.  Teamchef Dick Jönsson Wigroth är glad att en lång vinter nu är till ända och att man står redo för försäsongstesterna denna vecka.

– Det var inget svårt val att fortsätta med Richard och Fredrik och nu utökar vi också samarbetet med BMW, säger Dick. Det har varit en ovanligt lång vinter i år med att få pusselbitarna på plats men nu är de flesta på plats och vi kan äntligen inleda årets tester. Nu gäller det att förbereda oss så väl som möjligt inför ännu en tuff och utmanande säsong.

Richard Göransson är på jakt efter den femte STCC-titeln och också ute efter revansch efter ett besvärligt 2012. Trots två inställda långlopp på Nürburgring med BMW på grund av snö är det en förberedd Göransson som nu gör sig redo för testerna. Ett digert träningsprogram och en stark debut i Vasaloppet i vintras har gjort honom topptrimmad för säsongsstarten.

– Fysiskt känner jag mig på topp och nu är det äntligen dags att köra, säger han. Det här blir min tionde säsong i STCC och fem titlar på tio år låter inte dumt. Det är ett tufft mål men vi hade speeden ifjol och har analyserat vad som behöver förbättras. Nu ska vi se till att vi använder testdagarna till att finslipa formen inför premiären.

Fredrik Larsson hade som mål att sluta i topp tre ifjol och det blev till slut en fjärdeplats i mästerskapet. Nu siktar han ännu högre.

– Det är skönt att det äntligen är dags att starta årets säsong och jag höjer målsättningen i år, säger Larsson. Vi var snabba allteftersom säsongen gick ifjol men det gick inte vår väg. Med ett år i bilen bakom oss vet vi vad som måste förbättras och jag är väldigt glad över ytterligare en säsong med WestCoast Racing. Jag ser fram emot att äntligen köra racerbil igen och det blir några intressanta testdagar nästa vecka.

Till säsongstesterna nästa vecka kommer teamet också med ett nytt utseende på den BMW SR som är Göranssons och Larssons vapen i jakten på segrar. Försäsongstesterna inleds på Ring Knutstorp denna vecka och årets STCC-säsong startar på Knutstorp 3-4 maj. Se bilderna på den nya bilen, tagna av Niki Zekaj, i bildspelet på hemsidan samt på vår Facebooksida.