SVT direktsänder STCC

Nu kommer tv-publiken att kunna följa  årets STCC-tävlingar direkt i SVT:s tv-kanaler och i SVT Play, det står klart sedan STCC och SVT har skrivit ett tvåårigt avtal där SVT kommer att direktsända tävlingarna i SVT Play, och i någon av huvudkanalerna SVT1 eller SVT2.

SVT visar sedan tidigare eftersändningar och sammandrag från STCC. Nu ökas antalet sändningstimmar och fokus läggs på livebevakning.

– Vi har haft ett samarbete med STCC under de senaste åren där vi med goda tittarsiffror visat eftersändningar från tävlingarna. Nu kommer vi att fortsätta utveckla sändningarna och fördjupa innehållet i och med att vi direktsänder från de flesta tävlingarna, säger Johan Ejeborg, projektledare för SVT:s satsning på motorsport.

– Vi är glada över att SVT ser STCC som en viktig sport att visa för sina tittare, säger Bob Huzell, VD för STCC. SVT ger oss en räckvidd med våra direktsändningar som vi aldrig har haft en motsvarighet till tidigare. De ligger långt framme i sin utveckling av tjänster på nätet och med SVT Play blir vi en del av det.

SVT:s första livesändningar startar i samband med tävlingarna från Knutstorp 4 maj. Sändningarna leds av Stefan Klemetz med Jonas Kruse som expertkommentator och startar kl 14.00 i SVT1. Totalt sänder SVT 8 tävlingar.