Helling testsnabb

Efter en intensiv träningshelg på Kinnekulle och Knutstorp kunde nykomlingen i Clio Cup JTCC Robert Helling, tidigare mästare i Radical och Årets Bilsportare, konstatera att klassen och Renault Clio Cup bilen håller hög standard.

– Renault Clio bilen har verkligen utvecklade racingegenskaper och jag tog till mig konceptet ganska snabbt. Vi har kört med standard setup för att lära mig bilen, så det finns en del kvar att utveckla i bilen och mina köregenskaper, säger Robert Helling.

Lördagens träning på Karlskoga snöade bort och istället förflyttade sig team Supercar Experience till Kinnekulle för träning under söndagen och avslutningsvis träning under en solig dag på Knutstorp.

– Vi är jättenöjda med Roberts utveckling i bilen och kan redan nu konstatera att han kommer vara med i topp under säsongen, säger en nöjd mekaniker Mikael Juteryd, team Supercar Experience.

Robert Helling var snabbast under söndagens träning på Kinnekulle och ca 1.5/10 sek efter förra årets mästerskapsvinnare Wernersson på Knutstorp Ring.

Pressrelease: Supercar Experience