Rudholm klar för STCC 2013

Robin Rudholm kör STCC 2013. Detta tack vare ett nytt och unikt samarbete mellan hans två senaste team, WestCoast Racing och Xlander Racing. Robin Rudholm körde för WestCoast Racing och tillhörde toppen i STCC mellan 2006 och 2009 innan han med Xlander Racing vann två raka mästerskap i Carrera Cup Scandinavia. Nu gör han sig redo att i det nya samarbetet ta sig an årets STCC-säsong.

– Det känns lite som att komma hem att köra för WestCoast Racing igen, säger Robin.  Att dessutom göra det tillsammans med Xlander Racing med vilka jag hade två roliga och framgångsrika säsonger är ett innovativt upplägg som äntligen är klart. Det känns väldigt spännande med den här satsningen från de två team där jag haft mina största framgångar. Jag ser verkligen fram emot den här säsongen.

Samarbetet smygvisades på årets första officiella testdag på Knutstorp igår tisdags och det började mycket bra. Robin hade fjärde bästa tid efter en bekymmersfri första testdag i det nya teamsamarbetet.

– Vilken skillnad. Vi hade en mycket bra testdag och jag är extremt glad att få chansen i en sådan här professionell miljö. Nu är det fullt fokus på de kommande testdagarna!

Det nya samarbetet innebär att det är klart med totalt tre bilar hos WestCoast Racing och WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson Wigroth välkomnar chansen att arbeta med Robin Rudholm igen.

– Nu är ännu en stor pusselbit på plats och det känns riktigt roligt att få välkomna Robin tillbaka till teamet, säger Dick. Det är ett intressant samarbete med Xlander Racing som gör det här möjligt och tillsammans har vi en spännande utmaning framför oss. Nu är vi redo att ta oss an årets säsong.

Xlander Racing har fyra raka mästerskapstitlar i Carrera Cup Scandinavia bakom sig varav de två senaste med Robin Rudholm. Xlanders teamchef Louise Freidestam ser det nya samarbetet med WestCoast Racing som en naturlig utveckling för Xlander Racing.

– Det var dags för ett nytt kliv och vi har sneglat på STCC ett tag, förklarar Louise.  Jag är glad att vi har hittat en god samarbetspartner i WestCoast Racing som gör det möjligt och tillsammans med Robin är vi en intressant trio som står inför en spännande uppgift. Det gör att vi verkligen ser fram emot den här säsongen.

STCC-säsongen inleds den 3-4 maj på Ring Knutstorp och denna vecka testar teamen på Knutstorp inför säsongen. Testerna inleddes igår tisdag och fortsätter över onsdag och torsdag.