Rasmus Ericsson klar för Formel Renault 1.6

Rasmus Ericsson, 18 år, från Klagshamn utanför Malmö, är klar för årets Formel Renault 1.6. Rasmus har kört gokart sedan 2004. Nu tar han steget upp till formelbilar. 

– Jag kör för att lära mig så mycket som möjligt men jag hoppas ändå att jag ska kunna göra bra resultat redan i år, säger Rasmus. Det är en riktigt snabb bil och jag ser verkligen fram emot att säsongen startar snart.

Rasmus går andra året på PEAB:s Byggymnasium i Malmö.

– Jag trivs bra med det men jag siktar även på en karriär som racerförare, säger Rasmus. Formel Renault 1.6 kommer att ge stor exponering i media och det är bra för sponsorerna.

Den 3-4 maj är det världspremiär för den nya Formel Renault 1.6-klassen i samband med att STCC-säsongen drar igång på Ring Knutstorp.

 

Racingmeriter (Kart):

SKCC mästare 2009 klass Mini, SKCC mästare 2011 klass KZ2, SKCC 2:a 2012 Klass KZ2

Deltagit i EM 2011 o 2012 i Wackersdorf Tyskland med blandat resultat.

Övriga resultat 2012: 4:a Tom Trana Trophy, 6:a Göteborgs Stora Pris (Nordens största tävling), 17:e i SM/NM (låg 6:a när motorn skar), Distriktsmästare Skåne, Klubbmästare MAK. 5 pallplatser o ytterligare 6 topp 6-placeringar under säsongen.