Världspremiär och JSM-status för Formel Renault 1.6

Det blir världspremiär för den nya formelbilsklassen Formel Renault 1.6 när STCC-säsongen drar igång på Ring Knutstorp den 3-4 maj – dessutom är det nu klart att klassen får JSM-status av Svenska Bilsportförbundet, SBF.– Jättekul och det visaratt klassen är en viktig inkörsport för unga talanger, säger Thomas Johansson som är ansvarig för klassen i Sverige.

– Sverige har saknat en bra formelbilsklass som kan tjäna som språngbräda ut i den internationella hetluften, säger Johansson. Att vi har lyckats sälja alla våra 13 bilar inför årets säsong visar på ett uppdämt behov.

Tävlingarna på Ring Knutstorp kommer besökas av Renault Sports internationelle koordinator, Rudy Thomann, och Lionel Chevalier, VD för Signa Tech som har byggt bilen. Klassen lanseras i år globalt av Renault Sport men Sverige blir först till start.

– Det blir femton hungriga juniorer, varav två förare från Holland, som står på startlinjen, säger Johansson. Det ska bli väldigt roligt att få visa upp klassen inför våra gäster och publiken – det kommer att bli en spännande världspremiär!

starlistafr1.6