Ola Nilsson klar för Carrera Cup

Den regerande mästaren i tyska Volkswagen Scirocco R-Cup, Ola Nilsson, återvänder till Sverige under 2013 som en del av en långsiktig satsning utformad för att nå den internationella bilracingtoppen.

Nilsson är klar för start i Porsche Carrera Cup Scandinavia – en av supportklasserna till SM-serien STCC – där han i ett första steg av en ambitiös treårsplan kommer att ratta en Porsche 997 GT3 Cup för Steber Racing. Den 25-årige hässleholmaren avser därefter att till säsongerna 2014-2015 genomföra en fullskalig attack på det motsvarande tyska Carrera Cup-mästerskapet, som utgör en av världens mest prestigefyllda och konkurrenskraftiga plattformar för GT-racing.

– Det har varit en väldigt lång vinter, men jag är enormt glad över att nu äntligen kunna presentera ett upplägg som skapar en långsiktig och tydlig språngbräda för mig i min fortsatta karriär, säger Ola Nilsson. Det är ingen hemlighet att jag har jobbat mot en styrning i tyska Carrera Cup redan till i år, och vi var extremt nära att faktiskt få till en sådan lösning. I slutändan drog det ut lite för mycket på tiden, och vi kom till en punkt där jag hade missat för mycket av försäsongsuppladdningen för att kunna göra mig själv rättvisa i ett så hårt mästerskap. Det tar minst tre år att komma till den nivå som krävs för att slåss i toppen i ett sådant sammanhang, och i Porsche Carrera Cup Scandinavia får jag chansen att successivt lära mig grunderna inför 2014-2015 – då planen är att återuppta min internationella karriär.

Ola Nilsson tävlade på svensk mark senast 2009, då han vann sportvagnsmästerskapet Ginetta G20 Cup. Sedan säsongen 2010 har Nilsson varit en av de absoluta toppförarna i den tyska enhetsserien Volkswagen Scirocco R-Cup – där han under 2012 skrev historia när han passerade drömgränsen på 500 inkörda poäng och vann åtta av tio race på sin väg mot en förkrossande titeltriumf.

– Jag har inte tävlat i Sverige på ett tag, så det ska bli kul att få komma tillbaka och möta den svenska publiken, avslutar Nilsson. Porsche Carrera Cup Scandinavia ger mig också en utmärkt möjlighet att vårda kontakten med mina svenska samarbetspartners, och att stärka banden med Porsche som varumärke. Jag kommer naturligtvis också att spendera en hel del tid i Tyskland – dels som instruktör åt Volkswagen, som fortsätter att stötta mig och som har haft en central roll i utformningen av den här treårsplanen, och dels för att följa utvecklingen i det tyska Carrera Cup-mästerskapet på närmast tänkbara håll. Jag är övertygad om att det här upplägget är helt rätt för mig, och jag ser fram emot att komma igång med säsongen!

På bilderna syns Ola Nilsson i samband med Carrera Cup Scandinavias försäsongstest på Gelleråsen för ett par veckor sedan. Porsche Carrera Cup Scandinavia inleds på skånska Ring Knutstorp – inte långt från Ola Nilssons nuvarande hem i Helsingborg – nästa helg (den 3-4 maj).

För mer information besök Ola Nilssons webbplats www.ola-nilsson.com eller “Gilla” honom på Facebook: www.facebook.com/OlaNilssonOfficialFanpage.

Testdag på Gelleråsbanan med Porsche.
 

Pressrelease: Carrera Cup Scandinavia