Göransson fortsatt fabriksförare för BMW

WestCoast Racings STCC-förare Richard Göransson förlänger sitt fabrikskontrakt med BMW Motorsport från ifjol och ingår i år i BMW Motorsports 24-timmarsatsning för 2013. Richard kommer att tävla för BMW Motorsport i det krävande Nürburgring 24-timmars nu i maj och senare i år i det konkurrenskraftiga 24-timmarsloppet på Spa Franchorchamps i Belgien.

– Att få tävla som fabriksförare för BMW är otroligt stort. Att få kontraktet förlängt och ett utökat program mot förra året är jag verkligen glad för. Det här blir ett otroligt bra komplement till min satsning på mitt femte STCC-guld ihop med BMW och WestCoast Racing.Det här blir Richards sjätte start i Nürburgring 24-timmars och han jagar en topplacering i loppet.

– För andra året i rad kommer jag till start med de bästa förutsättningarna man kan ha, att köra i ett fabriksstöttat team. Loppet ställer otroligt stora krav på förare, team och bil och bara att gå i mål är en stor bedrift, men självklart har jag seger som ett klart mål.

Bilen Richard kommer att köra är en BMW Z4 GT3 och utöver de två 24-timmarsracen kommer han också delta i utvecklingstester av bilen ihop med BMW. Tävlingspremiär blir redan nu till helgen när Richard är på plats på Nürburgring för det sista racet i VLN innan 24-timmars och han kommer då köra för BMW-stöttade teamet Marc VDS från Belgien.

goransson